نویسنده: عبدالحمید گرگیج
حضرت ابوطلحه انصاری (رضی الله عنه) نقل می‌کنند که در یک روز، چهره‌ی مبارک رسول اکرم (صلى الله علیه وسلم) بشاش و درخشان به نظر می‌رسید، به گونه‌ای که نشانه‌های شادمانی آشکار بر آن می‌درخشید. صحابه‌ی کرام عرضه داشتند: «یا رسول الله! امروز چهره‌ی مبارک شما بیش از پیش آکنده از شادی و نورانیت است.» حضرت فرمودند: «چگونه شاد نباشم، هنگامی که جبرئیل علیه السلام به من خبر داد که هر کس از امت من بر من یک بار درود فرستد، خداوند ده حسنه به حساب او می‌افزاید، ده سیئه را محو می‌کند و ده درجه به مقام او اضافه می‌نماید.»
بر اساس روایتی دیگر، در آن روز، چهره‌ی نورانی رسول اکرم (صلى الله علیه وسلم) مملو از انوار شادی و سرور بود. صحابه (رضوان الله علیهم اجمعین) پرسیدند: «یا رسول الله! امروز شادی و سرور بر چهره‌ی مبارک شما بیشتر از گذشته نمایان است.» حضرت در پاسخ فرمودند: «چرا که نه، جبرئیل (علیه السلام) به من خبر داد که خداوند فرشته‌ای را تعیین کرده است که تا روز قیامت، هر کس بر من درود فرستد، آن فرشته در جواب می‌گوید: “و أنت صلى الله علیک.”»
عَنْ ابْنِ مَسْعُودٍ، قالَ: قالَ رَسُولُ اللهِ (صلی‌الله‌علیه‌وسلم): «إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَكْثَرُهُمْ عَلَيَّ صَلَاةً»؛ ترجمه: «نزدیک‌ترین افراد به من در روز قیامت، کسانی هستند که بیش از همه بر من درود می‌فرستند.»
علامه سخاوی (رحمه الله) در «قول بدیع» به نقل از «الدار المنتظم» از آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) چنین روایت کرده است: «هر کس از شما بیشتر بر من درود بفرستد، در روز قیامت به من نزدیک‌تر خواهد بود». همچنین، از حدیث حضرت انس  (رضی الله عنه) نقل شده است که در تمام مراحل روز قیامت، نزدیک‌ترین فرد به من کسی خواهد بود که به کثرت بر من درود فرستاده است.
علاوه بر این، از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) نقل شده که فرمودند: «بر من بسیار درود بفرستید؛ زیرا نخستین سوالی که در قبر از شما درباره‌ی من خواهد شد، همین است». در حدیث دیگری آمده است: «درود فرستادن بسیار بر من، وسیله‌ای برای روشنایی در تاریکی پل صراط خواهد بود و هر کس می‌خواهد اعمالش در ترازوی اعمال به خوبی وزن شوند، باید بر من بسیار درود بفرستد.»
با يار زمن خبر بگویید
وین راز نهفته‌­تر بگویید
ما را دل و دیده بندگی گفت
در خدمت آن سپر بگویید
تَركِ رخ خوب گفتنی نیست
هر چیز کزان بتر بگویید
جان می­رود مرا خبر نیست
جانان مرا خبر بگویید
چشمش من مستمند را کُشت
در گوش وی این قدر بگویید
گر هیچ رخ و لبش بدیدید
نرخ گُل گلشکر بگویید
پنهان چو نماند راز خسرو
در کوچه و بام و در بگویید
در حدیثی از حضرت انس (رضی الله عنه) آمده است: «هر کس در دنیا بیش از همه بر من درود بفرستد، در روز قیامت از ترس و وحشت آن نجات خواهد یافت». همچنین در «زادالسعید» نقل شده است که آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) فرموده‌اند: «هر کس بر من بسیار درود بفرستد، زیر سایه‌ی عرش الهی قرار می‌گیرد». علامه سخاوی نیز از آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) نقل کرده‌اند که فرمودند: «سه نفر در روز قیامت زیر سایه‌ی عرش الهی خواهند بود، روزی که جز آن سایه، سایه‌ی دیگری وجود ندارد: نخست، کسی که مصیبت یک مصیبت‌زده را برطرف کند؛ دوم، کسی که سنت مرا زنده نگه دارد؛ و سوم، کسی که به کثرت بر من درود بفرستد».
در حدیث دیگری، علامه سخاوی از طریق عبدالله بن عمر (رضی الله عنه) نقل کرده است که آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «مجالس خود را با خواندن درود آراسته کنید؛ زیرا فرستادن درود بر من در روز قیامت برای شما نور و روشنایی خواهد بود». علامه سخاوی از «قوت القلوب» نقل کرده‌اند که حداقل مقدار کثرت درود سیصد بار است و حضرت گنگوهی (رحمه الله) نیز به ارادتمندان خود می‌فرمودند که حداقل سیصد بار درود بفرستند.
امام مستغفری (رحمه الله) از رسول اکرم (صلی الله علیه وسلم) نقل کرده است: «هر کس روزانه یکصد بار بر من درود بفرستد، یکصد حاجت از حاجاتش برآورده می‌شود؛ سی حاجت از حاجات دنیا و باقی از آخرت».
ابن مسعود (رضی الله عنه) از رسول اکرم (صلی الله علیه وسلم) روایت کرده‌اند که فرمودند: «برای الله تعالی فرشتگان زیادی هستند که در زمین سیر می‌کنند و سلام امت مرا به من می‌رسانند». این مطلب از بسیاری از اصحاب نقل شده است. علامه سخاوی نیز از حضرت علی (رضی الله عنه) نقل کرده‌اند که فرشتگان به فرمان الله تعالی در زمین سیر می‌کنند و درود امت مرا به من می‌رسانند. همچنین از طریق حضرت امام حسن (رضی الله عنه) نقل شده است که هر کجا باشید بر من درود بفرستید؛ زیرا درود شما حتماً به من می‌رسد. حضرت انس (رضی الله عنه) نیز نقل کرده‌اند که آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «هر کس بر من درود بفرستد، آن درود به من خواهد رسید و من در عوض آن بر او درود می‌فرستم و علاوه بر این، ده نیکی برایش نوشته می‌شود». در «مشکوة» از ابو هریره (رضی الله عنه) روایت شده که آن حضرت (صلی الله علیه وسلم) فرمودند: «بر من درود بفرستید؛ زیرا درود شما به من خواهد رسید».
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version