نویسنده: ابورائف

چرا مخالف سکولاریزم هستیم؟

در مباحث گذشته در مورد تاریخ و انواع سکولاریزم بحث کردیم و نیز چگونگی گسترش این پدیدۀ شوم در ممالک اسلامی را نیز مورد ارزیابی قرار دادیم، اما آن‌چه که حائز اهمیت است این است که مسلمانان همواره مخالف سکولاریزم بوده‌اند و تطبیق و اجرای آن را در سرزمین‌های اسلامی، غیرقابل قبول و مورد انکار قرار داده‌اند.
دلایل و علل عدم قبول سکولاریزم در جهان اسلام بی‌شمار و متعدد هستند و تضاد عمیق این نوع حکومت با آموزه‌های دینی و نیز نقشی که در طرد و انزوای دین از میدان اجرا و تقنین دارد، علت اساسی و مهمی در مردود بودن این نوع نظام در سرزمین‌های اسلامی است. از موارد اساسی که به مخالفت اسلام و مسلمانان با سکولاریزم منجر شده است به موارد ذیل می‌توان اشاره کرد:
  1. حلال قرار دادن محرمات؛
بخشی از آموزه‌های شرعی، آن‌هایی هستند که از جانب خداوند متعال حرام قرار داده شده‌اند و هیچ‌گاه تغییر نخواهند کرد، مواردی مانند روابط جنسی نامشروع، حدود و احکام عبادات. اما نظام سکولاریزم، هر نوع رابطۀ جنسی را موکول به رضایت طرفین کرده است و درصورتی‌که راضی باشند، گرچه زن و شوهر شرعی و قانونی نباشند، بازهم جزا و حدی بر آن‌ها اجرا نخواهد شد.
این مورد در قانون اساسی مصر و عراق که دو کشور اسلامی هستند اما نظام آن‌ها سکولاری است، نیز یافته می‌شود.
قوانین سکولاریزم به زنان اجازه می‌دهد با لباس زیر و لباس استحمام به ساحل دریاها بیایند و در این کار و انتخاب نوع پوشش خود، اختیار کامل دارند.
در موارد جنسی فقط آن مواردی را ممنوع می‌داند که نوعی تجاوز جنسی یا برده‌داری جنسی به‌حساب بیاید و در غیر آن‌صورت هیچ نوعی از مفاسد جنسی را درصورتی که با رضایت طرفین باشد، ممنوع و ناجایز و خلاف قانون نمی‌داند.
در زمینۀ اقصادی، ربا که حرام شرعی است اساس و پایۀ مستحکم نظام اقتصادی سکولارها به‌حساب می‌آید. بنیان بانک‌ها بر همین اساس و قرض‌های ربوی گذاشته شده است و مردم حتی ناخواسته نیز به این کار کشانده می‌شوند.
در نظام‌های سکولاری، شراب و مشروبات الکلی مباح و مجاز هستند و حتی برای خرید و فروش و استفاده از آن‌ها مراکز و فروشگاه‌های مخصوص و ویژه‌ای برپا شده است و این نوشیدنی حرام، به‌عنوان مال ارزشمندی خرید و فروش شده و کارخانه‌ها و مراکز تولیدی بزرگی تاسیس و راه‌اندازی شده است.
غیر از مواردی که ذکر شد، در بسیاری از امور دیگر نیز محرمات شرعی توسط نظام سکولاری حلال قرار داده شده است و این خود دلیل برای تضاد و تباین این نظام با دین و آموزه‌های آن دارد.
  1. مخالفت آشکار با قوانین دینی؛
سکولاریزم نظامی است که به‌صورت علنی و آشکار، زندگی را بر خلاف دین و آموزه‌های آن برپا می‌کند و دین را از زمینۀ دولت‌داری دور می‌کند. خود این موضوع، سبب دوری از حکم الهی و اجرای قوانین غیر دینی بر روی زمین می‌گردد و این خود سبب بی‌دینی جامعه و دوری آن از حکم الهی می‌گردد.
  1. فقدان مشروعیت؛
سکولاریزم و نوع حکومت‌رانی آن، هیچ‌گونه مشروعیتی در ممالک اسلامی و سرزمین‌های دینی ندارد، زیرا این حکومت به هیچ یک از اوامر الهی و آموزه‌های شرعی اعتقاد و توجهی ندارد. افرادی هم که حکومت سکولاری را در جهان اسلام رهبری و ریاست می‌کنند، فقط نام و تخلصی اسلامی دارند و گاهی نیز در رسانه‌ها اقدام به اجرای بعضی از احکام ظاهری اسلام مانند حج می‌کنند و با این کار، عوام‌فریبی کرده و زمینه را برای اجرای قوانین سکولاری خود فراهم می‌کنند.
این درحالی است که از نظر اسلام و آموزه‌های آن، اطاعت و فرمان‌بری در اجرای قوانین و تطبیق آن در جامعه، فقط از آنِ الله تعالی و رسول او است و مسلمانان موظف به اجرای فرامین آن‌ها هستند.
  1. حکم‌رانی اراذل و دست‌نشانده‌ها؛
سکولارها افرادی هستند که دست‌نشاندۀ دیگران هستند و هویت و شخصیت خود را فراموش کرده‌اند. سکولارها اقدام به برانگیخته‌کردن نعره‌های قومی می‌کنند و با این کار، حس قوم‌پرستی و ملی‌گرایی را در وجود مسلمانان شعله‌ور ساخته و از هویت اصلی که همانا اسلام و تولّی و تبرّی برای الله تعالی است، آن‌ها را دور ساختند. افراد دانا و نیکوکار نیز منزوی شدند و رسانه‌ها و منابر به دست افراد پست و بردۀ دیگران افتاده است.
برای نجات از دست این انسان‌های پست و بردۀ دیگران، چاره‌ای نیست جز این‌که مسلمانان علیه این این نوع حکومت‌ها قیام کنند و سرزمین‌های اسلامی را از لوث آن‌ها پاک کنند.
  1. جایگاه والای شریعت الهی.
علت مهم و اساسی دیگری که ما مسلمانان مخالف سکولاریزم هستیم آن است که شریعت الهی، کامل و جامع است و برای نجات انسان‌ها آمده است. این دین، مرجع نهایی و منهج اساسی برای حکومت بشری است و برای همۀ زوایا زندگی بشری از قبیل اعتقادات، نظام اجتماعی، آداب فردی و اجتماعی برنامه و پلان دارد.
ذات الله تعالی شریعت خود را از تناقض و فساد پاک قرار داده است و آن را متضمن و دربرگیرندۀ مصالح و خیر مخلوقات قرار داده است. این دین، راه مستقیم الهی است که هیچ انحراف و کجی در آن نیست، این دین، ملت حنفی خالص وی است که هیچ تنگنا و دشواری در آن نیست. هر آن‌چه در آن حلال یا حرام قرار داده شده است، موافق با عقل و خواسته‌های فطری انسان است. این شریعت، از ابتدای بعثت پیامبر خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم حکومت خود را آغاز کرد و در زمان خلفای راشدین، خلفای اموی، خلفای عباسی، تاتارها و عثمانی‌ها نیز ادامه داشت تا این‌که سکولارها به جنگ مسلمانان آمدند و توانستند شریعت اسلامی را از دیار و سرزمین‌های مسلمانان دور کنند و حکم غیرالله را جای‌گزین حکم الله تعالی کردند.
از این‌جهت، بر هر فرد مومن و مسلمان لازم است از سرگذشت کشورهای غربی که مبتلا به سکولاریزم شدند درس عبرت گرفته و تاریخ این حرکت و چگونگی گسترش و شکل‌گیری آن در ممالک غربی را مورد بررسی و کاوش قرار دهد تا سرزمین و دین خود را از این پدیدۀ شوم دور ساخته و آثار و پیامدهای خطرناک و منفی این نظریه را از جامعه و فرهنگ ناب اسلامی بزداید.
تحقیق در این مورد و نیز بررسی دلائل و علل گسترش این نوع نظام در کشورهای غربی، به ما این توان را می‌دهد تا جامعه و سرزمین خود را از ابتلا به افکار الحادی و غیردینی مانند سکولاریزم پاک و مبرا بسازیم.
بخش قبلی | پایان
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version