نویسنده: بشیراحمد "احمدی "
از آغازتمدن بشری مالکیت وکنترول بر منابع طبیعی رول عمده را در سیاست دولتها و ابر قدرتها بازی میکند. حفظ و دسترسی به مواد طبیعی میتواند یک قدرت را به دست بالای در تولید مواد، پیشرفت تکنالوژی و آسایش زندگی برساند، اهمیت آن به حدی است که قدرت نمایی و لشکر کشی نماید. در غیر آن هزینۀ انکشاف تکنالوژی پیشرفته، حفظ و مراقبت از پالیسیهای نظامی، تحکیم سیاست داخلی و خارجی ممکن نخواهد بود.
امروز برای هر کشور پیشرفته نفت به مصابۀ خون در بدن است و جزء از پالیسی اصلی جهان غرب را نیز تشکیل میدهد. اگر چه این مادۀ حیاتی برای بار اول 200 سال قبل مورد استفاده قرار گرفت ولی؛ تا حالا با وجود انکشاف وپیشرفت دنیای صنعت، هنوز هم نفت منحیث مواد انرژی زا در صدر نیاز مندیهای جهان مدرن قرار دارد.
بخشهای مختلف اقتصادی، نظامی، ترانسپورتی، زیر ساختها و دنیای صنعت ما بدون نفت امکان دوام و بقا را ندارد؛ بناً پیچیدهگیهای سیاست فعلی در جهان متمدن و جنگ و نا امنی که در گوشه و اکناف جهان در حال اجرا است، بدون شک یکی از عوامل تأثیر گذار آن همین مسئلۀ نفت میباشد.
از جهت دیگر زمانیکه کشورهای پیشرفته و صنعتی را بررسی نماییم که بیشترین استفاده از نفت را دارند، نظر به موجودیت منابع نفتی و قابل دست راسشان در مییابیم که مصارفشان نسبت به منابع وتولیدات شان، اندک است. مثلاً امریکا از جمله کشورهای است که سالانه مصارفات نفتیاش نسبت به تولیدات آن خیلی یک رقم بالای را تشکیل میدهد. حتی در این اواخر مجبورشده دست به استخراج و یا تولید نفت شیل (نفتی است که از لحاظ استفاده بیکیفیتترین نفت بشمار میرود) دست بزند.
در عین حال اگر کشورهای که صنعتی نیستند از لحاظ منابع نفتی و تولیدات که دارند، دیده میشود که منابع موجود نفتی و تولیداتشان دها برابر مصارفات آنان میباشد و منابع نفتی که دارند از لحاظ استفاده به بررسی گرفته شود از کیفیت بالایی برخوردار است؛ بطور نمونه میتوان از چندین سرزمین اسلامی نظیر؛ عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، ایران و… نام برد که بیشترین منابع را در خاک خود دارند.
برای این منظور؛ امریکا و دنیای استعمار برای دستیابی به آن این همه مصارف گزاف و ابزارهای را روی دست گرفته؛ اگر چه به بهای خون هزاران انسان هم تمام شود. چون اساس کپیتالیزم را کسب منفعت تشکیل میدهد و با هر وسیلۀ ممکن برای این هدف تلاش میورزند. به این خاطر امروز شاهد تنشها و کمینگیریها در سرزمینهای مختلف هستیم که از حیث منابع طبیعی غنی هستند. پس موثریت نفت از اقتصاد جهان و خصوصاً کمپنیهای استعماری غرب جدا ناپذیر است.
مسلمانان با داشتن بیشترین منابع طبیعی؛ فقیرترین مردم در بین ملل دنیا هستند حالانکه با نفت این سرزمینها، ماشینهای کمپنیهای بزرگ غرب و جهان کفر به چرخش آمده و از تولیدات آن دوباره علیه اسلام و مسلمانان استفاده میشود. مثال واضح آن جنگ غزه است که بیشتر از نُه ماه میشود مردم مسلمان و بیدفاع آن سرزمین به خاک و خون کشیده شدهاند.