نگران کنندهترین چیزی که جامعهٔ اسلامی بدان رخ به رخ شده تربیت ناسالم فرزندان از جانب والدین میباشد.
اسلام تنها ویگانه دینی است که به تربیت صحیح فرزندان تاکید بیشتری میکند؛ چراکه با تربیت سالم میتوانیم جامعه سالم وصحیحی داشته باشیم.
پیشرفت افراد وجوامع بشری، ترقی، توسعه و بالندگی ملتها وگروهها، تاسیس فرهنگها، ایجاد تمدنها، استحکام حکومتها وسلطنتها مبتنی بر تربیت سالم فرزندان هرعصر است. بهترین تربیت، تربیت اسلامی میباشد.
قبل از اینکه بخواهیم فرزندانمان را تربیت بکنیم، ابتدا باید خود را تربیت کنیم.
پیامبر معظم اسلام (صلیاللهعلیهوسلم) انتخاب همسر نیک سرشت و نیکو را در وهلهی اول تربیت صحیح فرزندان قرار داده است؛ زیرا که اولین معلم ومربی فرزندان، زنان میباشند، آغوش زنان اولین درسگاهی است که طفل در آن ازصفحه ی نیستی به صفحهی هستی قدم مینهد.
گام بعد، در تربیت فرزند، انتخاب اسامی نیک است. هر پدر ومادری وظیفه دارد که برای فرزندانشان اسمهای نیک ومعنا داری را انتخاب نمایند؛ زیرا اسامی نیز به نوبه ی خود در تربیت صحیح فرزند تاثیر بسزایی دارد.
آوردن رزق وروزی حلال در خانه، زمانیکه طفل با غذای حلال تغذیه شود، درسنّ بزرگی نیز دنبال رزق وروزی حلال میگردد.
رزق وروزی حلال نیز در هوش وزیرکی کودکان تاثیر مثبتی دارد.
چقدر زیباست که مادر، بچه شیرخوار خودش را با وضوء کامل شیر دهد.این عمل در نیک و صالح بودن اطفال نقش مهمی دارد.
برای اذان دادن در گوش نوزادان، فردی صالح، متقی، زاهد و پرهیزگار انتخاب نماییم.
سعی کنیم با راستگویی به کودکانمان درس صداقت را بیاموزیم.
در جلوی روی فرزندان هرگز دروغ نگوییم. گاهی اوقات میبینیم، مادران برای اینکه کودکانشان بخوابند از اصطلاحاتی دروغین مانند جن و… استفاده میکنند. این باعث میشود تا فرزندانمان در آینده در جامعه، مبدل به فردی بزدل و دروغگو شوند.
به کودکان سخاوت را تعلیم دهید. ده تا شکلات به دست بچههاتون بدهید تا به بچههای فقیر محله بدهند. این گونه است که سخاوت را یاد میگیرند و فردا به سخاوتمردانی همچون حضرتابوبکر، عمر، عثمان، و .. تبدیل خواهند شد.
جلوی فرزندانمان کارهای شایسته ودرست انجام دهیم. ما برای آنها الگو هستیم وباید با آنها به عنوان الگو رفتار کنیم. باید دانست که فرزندان آینهی رفتار پدر و مادر هستند.
هرشب یک داستان از داستانهای سیرت پیامبر (صلیاللهعلیهوسلم)، اصحاب و غزوات آنحضرت (صلیاللهعلیهوسلم) را برای آنها تعریف کنید.
چرا فرزند یک مسلمان از جنگهای ایران وعراق اطلاعاتی کامل دارد، ولی از غزوهی سرنوشت ساز بدر و … ، هیچ اطلاعاتی ندارد.
توجهداشته باشید که کودک به سه چیز اساسی نیاز دارد۱.شیر ۲. مهر ومحبت مادر ۳. داستان های آموزنده.
فرزندانمان به جای تماشای کارتون و برنامههای ناصحیح تلویزیون، نیازمند برنامههای صحیح اسلامی هستند که عقیده و ایمان آن ها راسخ گردد.
تا سن هفت سالگی، بیشتر تربیت کودک بر عهده ی مادر است، و پدر نقش تربیتی مؤثری ندارد.
تا سن ده سالگی کودکانمان را به احکامات اسلامی تشویق وترغیب نماییم، در سن هیجده سالگی آنها را بسا اوقات به خاطر نافرمانی، تنبیه روحی و بدنی کنیم.
بعد از سن هیجده سالگی فرزند و پدر مانند یک دوست باشند. تا فرزند بتواند تمام مشکلات روحی وجسمی را با نزدیکان مورد اعتماد خویش مطرح کند، چرا که در این سن جوانان نیاز دارند تا احساساتشان را با یک دوست مطرح کنند، اگر بین پدر و فرزند ارتباط دوستانه وجود نداشته باشد فرزند نمی تواند احساساتش را با پدر درمیان بگذارد؛ همین باعث میشود که با دوستان ناسالم حرف دل را بزند و به کارهای ناشایست کشانده شود.
باید در خانهی هر مسلمانی برنامهٔ تعلیم قرآن واحکامات اسلامی باشد.
و نکته آخر اینکه از فرزندانمان زاهدانِ شب و شیر مردان روز بسازیم.