نویسنده: اسماعیل سارانی

تعریف

لواط از کلمۀ لاطَ  Lat (لَوطَ Lout) پیوستن و چسبیدن؛ گرفته شده است.
لُوطِیّ Loti : لواط‌گر، همجنس‌باز. لواط  Lvate و لواطت Lvtate : لواط، همجنس‌بازی.
لواط: عمل شنیع کردن مرد با پسر.
لوطی (به واو معروف) به معنی رند و کودک‌باز است و در مصطلحات به معنی بی‌باک و نامقید آمده است.
اگر مردی با مردی دیگر یا پسربچه‌ای دیگر، آتش شهوتش را خاموش کند به این عمل لواط می‌گویند.
لواط در لغت به معنی چسبیدن است، گفته می‌شود هذا لاط بهذا (این به آن چسبیده است). هدف، عمل خلاف فطرت است که مردی با مردی ارضای شهوت جنسی بکند.
چرا به این لواط گفته می‌شود؟ زیرا فاعل با مفعول اتصال پیدا می‌کند.
بسیاری از امت‌ها این را به اشتباه سدومی‌ها نام‌گذاری کرده‌اند، اگرچه نزد اعراب به لواط مشهور است، در واقع از لوط مشتق شده که از ساکنان اصلی منطقه سدوم بود.
کلمۀ هوموسکسوال برای نخستین بار در سال (۱۸۶۹م) در جزوه‌ای بی‌امضا پدیدار شد که بعدتر معلوم شد به قلم رمان‌نویسی به اسم «کارل ماریا کِرتبِنی» نوشته شده و در آن با قانون تازه تصویب‌شدۀ ضد همجنس‌گرایی در اتریش مخالفت شده بود. هفده سال بعد «ریچارد فون کرافت اِبینگ» در کتاب مهم خود «آسیب‌روانی جنسی» از همین کلمه برای توصیف همجنس‌خواهی بهره جست و بعدازآن این واژه در متون علمی جایگاه یافت. بسیاری از فعالان اجتماعی هوادار همجنس‌خواهان از کاربرد این کلمه شکایت دارند و به‌جای آن می‌کوشند تا استفاده از کلماتی مانند gay (برای مردان) و lesbian (برای زنان) را جا بیندازند؛ چرا که به نظرشان کلمۀ هوموسکسوال یا همجنس‌خواه، ماهیتی پزشکانه و زیست‌شناختی دارد و به خاطر اشاره به سویۀ بیمارگونۀ این حالت، طنینی منفی را به ذهن متبادر می‌کند. اما چنین می‌نماید که تلاش برای جایگزینی واژگان بیشتر کوششی سیاسی و گفتمانی باشد، وگرنه کلمۀ یاد شده به دقت وضعیت موردنظر را توصیف می‌کند و برخلاف استنباط فعالان اجتماعی یاد شده، همجنس‌خواهی امری عاطفی و رمانتیک نیست و بیشتر سویۀ جنسیتی و زیست‌شناختیِ رفتارش موردبحث است.
اما بهترین تعریف، تعریف لغتنامۀ همجنس‌خواهی (homosexuality) است که از تبار واژه‌اش بر می‌آید.‌ در این واژه هم (homo) و جنس (sex) با هم ترکیب شده‌اند و گرایش جنسی یا آمیزش جنسی با افراد هم‌جنس را نشان می‌دهند، یعنی هر گرایش جنسی یا رفتار جنسی‌ای که فردی از جنس موافق را موضوع قرار دهد، همجنس­گرایانه است.
اما این‌که رفتار یاد شده در چه شرایطی به همجنس‌خواهی کامل می‌انجامد، جای بحث دارد. در نوشتار کنونی برای دقیق‌تر شدن بحث، تمایزی را میان عبارت همجنس‌گرایی و همجنس‌خواهی پیشنهاد می‌کنم.
همجنس‌گرایی چنان‌که گفتیم، عبارت است از میل جنسی یا ارتباط جنسی با فردِ همجنس، و چنان‌که از واژه برمی‌آید نوعی گرایش در میان گرایش‌های دیگر است. در مقابل همجنس‌خواهی عبارت است از «ترجیح» عینی و تحقق‌یافتۀ جنس موافق به‌عنوان موضوع میل جنسی یا ارتباط جنسی. یعنی در همجنس‌خواه افراد جنس مخالف را موضوع میل و ارتباط جنسی‌اش قلمداد نمی‌کند و جنس موافق را در این زمینه می‌گنجاند. همجنس‌گرا چنین گرایشی به جنس موافق دارد، بی‌آنکه لزوماً جنس مخالف را از دایرۀ میل و هم‌آغوشی طرد کند. ازاین‌رو همجنس‌گرایی گرایشی است که ممکن است به همجنس‌خواهی بینجامد یا نینجامد.
اگر فرد هیچ گرایش همجنس‌گرایانه‌ای نداشته باشد، یعنی تنها افرادی از جنس مخالف را به‌عنوان موضوع میل و ارتباط جنسی خویش در نظر بگیرد، دگرجنس‌خواه است که خود به گرایش دگرجنس‌گرایی باز می‌گردد. اگر کسی به هر دو جنس میل جنسی داشته باشد، دوجنس‌گراست و اگر با هر دو ارتباط جنسی پایدار برقرار کند دو جنس‌خواه است.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version