بزرگترین غمی که امروز بر جهان اسلام سایه افکنده، غم نافرمانی و عصیان افراد غافل است؛ کسانی که بیپروا و بدون هیچ نگرانی از آبرو، دست به نافرمانی خداوند متعال میزنند و اصلا به این فکر نمیکنند که شاید اعمالشان اشتباه و موجب نارضایتی خداوند و پیامبرش باشد. یکی از بزرگترین مشکلات و نافرمانیهای امروزی در مراسم عروسیها رخ میدهد. عروسیهای امروزی به نمادی از عصیانگری در برابر خداوند تبدیل شدهاند؛ زیرا در آنها هیچ نشانی از یاد و ذکر خداوند دیده نمیشود. افرادی که در مراسم عروسیهای غیراسلامی شرکت کرده و به شادی، پایکوبی و رقص میپردازند، در واقع پیروان شیطان هستند که توسط او هدایت میشوند.
در جامعهی امروزی شاهد برگزاری مراسم عروسیهایی هستیم که در آنها انواع گناهان و معاصی رواج دارد. دختران و زنان با آرایشهای بیپروا در خیابانها ظاهر میشوند تا به عروسیهایی بروند که هیچ چیز در آنها جز غفلت از یاد خداوند نیست؛ جایی که موسیقی، رقص و شادی حاکم است. زنان برای سرگرم کردن دیگران مانند دلقکها رقص و ناز و عشوهگری میکنند و بعضیها تا حد نیمهعریان شدن پیش میروند، چرا که این روزها مد شده است. در این مراسمهای غیراسلامی، ناراحتیها و آسیبهای فراوانی به وجود میآید. دختران و زنانی که رقص میکنند، مورد توجه افراد فرصتطلب و سودجو قرار میگیرند که اقدام به فیلمبرداری میکنند و در نهایت، پس از عروسی، فیلمها در تمام گوشیها پخش میشود و زمانی که برای این خواهران آسیبها رخ میدهد، دیگر دیر شده است. اگر مراسم بر اساس شریعت برگزار شود، نه تنها به کامیابی افراد کمک میکند بلکه گناهی هم روا نمیشود. امروزه از هر صد زنی که در مراسم غیراسلامی شرکت میکنند، تنها پنج نفر نماز میخوانند و بقیه به دلیل آرایش نمیتوانند وضو بگیرند و نمازهایشان را قضا میکنند. این آرایش چه ارزشی دارد وقتی برای غیر شوهر انجام میشود و فریضهی خداوند را برای آن ترک میکنند و به معصیت و نافرمانی خداوند دچار میشوند؟
بانوان گرامی! این همه دلبستگی به دنیا سودی ندارد که انسان به خاطر دنیا از آخرت غفلت ورزد و به خاطر آرایش بیارزش، فریضهی الهی را قضا کند. برای خواهرانمان جای تأسف است که مراسم عروسیهای امروزی دیگر مراسمی برای ولیمه دادن نیستند. برای ولیمه دادن باید همه افراد، چه ثروتمند و چه فقیر، دعوت شوند؛ اما امروزه کسانی که فقیر هستند در عروسیهای ثروتمندان جایی ندارند و حتی به آنها اعتنا هم نمیشود. برخی از افراد مغرور و ثروتمند فقرا را جزء انسانها به حساب نمیآورند، چه برسد به اینکه آنها را در مراسم خود دعوت کنند. آنها گمان میکنند که این افراد مایهی ننگ هستند، غافل از اینکه خودشان به دلیل نافرمانی خداوند، بزرگترین ننگ جامعه به شمار میروند.
والدین گرامی باید بیدار باشند و بنیاد خانهی فرزندانشان را با ایمان بنا کنند تا زندگیشان مملو از نور الهی باشد؛ زیرا برگزاری مراسم غیر اسلامی، هر گناه و معصیتی که صورت گیرد، شامل حال شما نیز خواهد شد. امروزه برخی خانوادهها بهخاطر اینکه از دیگران عقب نمانند، وامهای هنگفتی برای مخارج عروسی میگیرند، تنها به این دلیل که بگویند فلانی چه هزینهای کرده است. در نتیجه، داماد بیچاره باید تا ۱۰ سال بعد از عروسیاش قسط مراسمش را پرداخت کند و نتواند به جایی برسد. آیا این ارزشش را دارد؟ شریعت راه سادهتری برای ازدواج ارائه داده است: عروسی اسلامی. با هزینهای کم میتوان بهترین عروسی را برگزار کرد که خیر دنیا و آخرت در آن نهفته است. بنابراین، گرایش به اسلام در تمام مراحل زندگی بهترین گزینه است.
پرهیز از اختلاط زن و مرد
همانطور که مستحضر هستید، ما در عصری زندگی میکنیم که پیشرفت و تمدن در آن حرف اول را میزند. از این رو، زن و مرد در تلاشند تا از کاروان پیشرفت عقب نمانند و برای این هدف از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند. زنان نیز در این میدان رقابت با مردان همراه شدهاند و در زمینههای مختلفی مانند تجارت، بانکداری، ورزش و… فعال هستند. اما در این میان، یک اصل مهم و اساسی فراموش شده است: ایمان. ایمان است که انسان را از عذابهای دردناک الهی نجات میدهد، نه پیشرفت و تمدن. ایمان است که عذاب قبر را دور میکند، نه تجارت و مشاغل دیگر.
چرا انسانها تا این اندازه برای دنیای فانی تلاش میکنند اما برای آخرت خود دغدغهای ندارند؟ چرا به کلام الله تعالی توجه نمیکنند و زنان از مردان نامحرم حجاب نمیکنند و در مکانهای پر از گناه تجمع میکنند؟ شاید زنان امروزی مقام و منزلت خود را فراموش کردهاند؟ مقام و منزلتی که رسول الله (صلی الله علیه وسلم) از آن دفاع میکند. یک زن میتواند در دنیا الگوی دیگران باشد و نشان دهد که با رعایت حجاب و پرهیز از اختلاط با مردان نامحرم، چقدر میتواند مفید باشد. او میتواند مادر، خواهر، همسر و دختر نمونهای باشد که محبت و عاطفهای را که خداوند در وجودش قرار داده، به خانوادهاش نثار کند.
بانوان گرامی! آیا ثروت و شهرت میتوانند جایگزین محبت شوند؟ محبتی که یک زن نسبت به همسر و خانوادهاش دارد، بسیار باارزشتر است و هیچ ثروتمندی نمیتواند بدون این محبت واقعاً خوشبخت باشد، مگر آنکه خدا بخواهد. زنی که تنها به خاطر پول کار میکند و تلاش میکند، حتی اگر با مردان نامحرم در ارتباط باشد ولی از خدا نترسد، نه خودش در اسلام ارزشمند است و نه ثروتش، و از خوشبختی واقعی بهرهای نخواهد برد؛ زیرا خوشبختی واقعی بدون ایمان ممکن نیست. حتی فرزندان و همسر این زن نیز نمیتوانند خانوادهای خوشبخت باشند، چرا که وقتی پول هست ولی محبت و عطوفت مادرانه و همسرانه نیست، آن ثروت نمیتواند خوشبختی به ارمغان بیاورد. پس، به چه قیمتی میخواهید عشق و محبت خود را به خاطر پول از خانوادهتان دریغ کنید؟ آیا ارزش دارد؟
در راستای حفظ حرمت و کرامت انسانها و محافظت آنها از گناه و ناپسندیها، اسلام معاشرت زنان، دختران و مردان نامحرم را به جز در موارد ضروری حرام اعلام کرده است.
درباره روش زندگی با همسر، حضرت حکیم الامت مولانا اشرف علی تهانوی (رحمه الله) در کتاب «زیور بهشت» نکاتی بسیار ارزشمند برای بهبود روابط زناشویی و نصایحی سودمند برای بانوان ارائه دادهاند. ما با توجه به نیاز خود، مطالبی را از بخش چهارم «زیور بهشت» در اینجا ذکر میکنیم. خداوند متعال به حضرت حکیم الامت مولانا اشرف علی تهانوی (رحمه الله) بینشی خاص عطا فرموده و ایشان کتابهای بسیار ارزشمندی در زمینهی زنان نوشتهاند و نصایحی ارزشمند ارائه دادهاند که بخشی از این نصایح در بخش بعدی خدمت خوانندگان گرامی نگاشته خواهد شد.