نویسنده: خالد یاغی‌­زهی
 به چند سال گذشته خود بنگرید و خود را با حدود دو سال قبل مقایسه کنید، آیا در این دو سال گذشته، پیشرفتی داشته‌اید؟ آیا توانمندی‌های‌تان افزایش یافته است؟
 مهارت‌های جدیدی کسب کرده‌اید؟
 مطالعاتی برنامه‌ریزی‌شده و هدفمند داشته‌اید؟
 احساس خوشایند رشد و پیشرفت در یک یا چند زمینه از زمینه‌های علمی، پژوهشی و فکری به شما دست داده است؟
 واقع‌بینی در این مورد و روراست بودن با خود، زمینه شکل‌گیری یک زندگی پربار را فراهم می‌کند و طفره رفتن از خوداحتسابی و کوفتن بر طبل زندگی روتینی، مانع ورود آدمی به ساحت‌های ارزشمند رشد و شکوفایی می‌شود.
 پس خود را به درستی و راستی ارزیابی کنید، مبادا در کمند سهل‌انگاری و راحت‌طلبی گرفتار آمده، از ارزش‌های جاودانه دنیا و آخرت عقب بمانید.
اگر آدمی خود را وارسی نکند، زندگی‌اش در تراکم کارهای سطحی و کم‌بازده سپری می‌شود و هیچگاه به پیشرفت حرفه‌ای و توانمندی واقعی نمی‌رسد؛ زیرا برای گذر ایام، آن‌قدر کارهای سطحی و مشغله‌های بی‌سود وجود دارد که ممکن است انسان غافل هرگز فراغتی نیابد و زندگی‌اش به سر شود.
 اگر شوری در سر و احساسی در دل نباشد، آدمی در جا می‌زند و از کاروان فضیلت‌ها عقب می‌ماند. مشکل از آنجا ناشی می‌شود که هر فرد خود را با کارهای زیادی که نتایج زیادی ندارند، مشغول می‌کند، اما از کارهای مفید و اندکی که می‌توانند در علم و دانش و توانمندی‌هایش بیفزایند، شانه خالی می‌کند، روزها این‌گونه سپری می‌شوند، اما تغییری محسوس و ارزشمند در زندگی‌اش شکل نمی‌گیرد؛ زیرا راه تغییر مثبت را نپیموده است. کارهای سخت، صبوری و پایداری می‌خواهند و آدمی با مجاهده می‌تواند از دشواری‌ها بگذرد و به موفقیت‌های فوق‌العاده دسترسی داشته باشد.
 اگر انسان کاری دشوار اما مفید را پیش‌رو داشته باشد و با انتخابی درست و همراه با استواری آن را به انجام برساند، جایز‌ه‌ای شیرین را از وجدان خود دریافت خواهد کرد و بر توفیق خود احساس خوشایندی از رضایت خواهد داشت، اما همان وقت را هم می‌تواند در کاری سطحی و بی‌ارزش سپری نماید که هیچگاه نمی‌تواند چنان احساس شادمانی و رضایتی داشته باشد.
 اگر بتوانید در زندگی کارهای مهم را از میان کارهای غیر مهم تشخیص دهید و بر انجام آن اراده خود را متمرکز کنید، در مسیر شکوفایی و موفقیت گام نهاده‌اید.
 بسیاری از مردم در گیرودار کارهای غیر مهم قرار داشته، از مدیریت زندگی خود غافل می‌شوند و سرانجام به علت بازماندن از انجام کارهای مهم به نتیجه قابل قبول و رضایت‌بخشی نمی‌رسند.
پس راه رسیدن به نتایج عالی، پرهیز از کارهای سطحی و تمرکز بر کارهای حرفه‌ای است که می‌تواند ضامن پیشرفت مطلوب و تأثیرگذار باشد.
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version