نویسنده: شکران احمدی

غذاها و طعام رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم

هر که به غذاهای حضرت رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم نگاه کند و بیندیشد، درمی‌یابد که رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم بین غذاهای متضاد، مثل شیر با ماهی، شیر با ترشی، دو غذای گرم، دو غذای سرد و یا دو غذای لزج، دو قابض و دو مسهل و ملین و غیره در یک وعدۀ غذا جمع نکرده‌اند.
و غذای بشدت داغ و گوشت آب‌پز شب‌مانده که روز بعد گرم شود و غذاهای متعفن و بدبو و شور و ترشی‌ها را مصرف نکرده است؛ چون همۀ این انواع، مضر بوده و باعث خروج بدن از سلامتی و حد نرمال و اعتدال می‌باشد.
برای سلامتی و تندرستی و نظافت جسم انسان، خداوند دستوری کوتاه و جامع بیان فرموده است: «كُلُوا وَاشْرَبُوا وَلا تُسْرِقُوا» ترجمه: «بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید».
همیشه سلول‌های بدن در سوخت و ساز هستند. هرگاه تحلل و مردن زیاد باشد، میزان حرارت بدن پایین می‌رود؛ زیرا کثرت تحلی رطوبت، بدن را از بین برده و سوء هاضمه را در بر خواهد داشت و اگر به همین صورت ادامه یابد، رطوبت و حرارت به یکبارگی خاتمه یافته و به نهایت عمرش که خداوند برای او مقرر کرده می‌رسد و زندگی‌اش پایان می‌یابد.

دستور نظافتی در مورد پس خورده‌ها

حیواناتی که پلیدند و لعاب‌شان حامل ویروس می‌باشد، اگر زبان و لعاب آن‌ها با ظرفی تماس پیدا کند، ظرفی که از آن آب خوردند، این ظرف کثیف شده، باید پاک شود و دراین‌باره اسلام، دستوری جالب دارد که این ظرف را یک مرتبه با خاک و سه مرتبه با آب بشویند؛ زیرا ویروس سگ با ماده‌ای که در خاک (غالباً گوگرد) به‌وفور پیدا می‌شود، راحت از بین رود.

پرهیز از امراض واگیردار

امراض، قدرت انتقال از یک فرد به ‌فرد دیگری را دارند؛ بنابراین رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم در مورد امراض واگیر به ویژه، جذام فرموده: «فِر من المجذوم فرارك من الأسد.» ترجمه: «از فرد مبتلا به جذام، چون فرار از شیر بگریز».

توصیه‌های نظافتی به زنان

بیشتر بیماری‌های تناسلی زنان در اثر عدم توجه به بیماری سادۀ اولیه است، مثلاً: واژنیت (دردناک بودن مهبل) که بعدها منجر به عفونت لوله‌ها، کیسۀ رحم و سرایت به شکم نیز می‌شود، عوامل زیر در نظافت دستگاه تناسلی زنان مؤثر است:
  1. پوشیدن لباس گشاد؛
  2. از بین‌بردن موهای آن ناحیه که باعث جمع شدن میکروب در آن موها است؛ زیرا در زمان قاعدگی ترشحات مهبل موهای اطراف را کثیف کرده و در لابلای آن‌ها میکروب جمع می‌شود که این محل برای رشد و نمو و تجمع میکروب‌ها بسیار مناسب است.
در موقع اجابت مزاج/قضای حاجت هم ممکن است موها با مدفوع آلوده شود که بر همه واضح است که چقدر میکروب در مدفوع وجود دارد. آیا این‌ها همه بیماری نیستند؟ بنابراین بر عموم افراد، تطهیر محل بول و مدفوع، بعد از هر اجابت مزاج/قضای حاجت، واجب است و شخص آلوده به فضولات نمی‌تواند نماز بخواند و دستور طهارت و وضو به او داده شده است.
ببینید با دستور از بین‌بردن موهای این ناحیه که از طرف اسلام صادر شده است، چه خدمت بزرگی به نظافت فردی بشریت شده است. در موقع طهارت گرفتن، زنان باید اول ناحیۀ فرج را تمییز نمایند، سپس ناحیۀ مقعد را؛ زیرا در غیر این‌صورت ممکن است دستِ آلوده، به مهبل تماس پیدا کند.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version