این کشور در آمریکای مرکزی، در کنار خلیج های هندوراس و فونسکا و دریای کرائیب و در همسایگی کشورهای گواتمالا در غرب، السالوادر در جنوب غربی و نیکاراگوآ در شرق و جنوب واقع شده است.
هندوراس تا پیش از رسیدن پای اروپائیان به قاره ی آمریکا، مرکز تمدن عظیم و با شکوه مایا بود که به دلیلی نامعلوم به یکباره نابود شد. در سال 1502 میلادی هندوراس ضمیمه امپراطوری اسپانیا شد. در سال 1812 میلادی هندوراس از اسپانیا مستقل و جزو مکزیک شد و همراه با سایر کشورهای منطقه، فدراسیون کشورهای مرکزی را تشکیل داد. در هندوراس سال 1838 میلادی با حکومت جمهوری کاملا مستقل شد.
90 در صد مردم این کشور دورگه سرخ و سفید و بقیه سرخ، سیاه و سفید پوست و دورگه ی آن ها می باشند. اکثر مردم این کشور کاتولیک می باشند.
زبان رسمی هندوراس اسپانیولی است و زبان انگلیسی نیز در آن رواج دارد.
تعداد کمی نیز به زبان های سرخپوستی تکلم می کنند.
جمعیت این کشور بر اساس آمار سال 2012 میلادی در حدود هشت میلیون نفر می باشد.
از تعداد مسلمانان این کشور اطلاعی در دسترس نیست.
به اساس آماری که از مسجد سن پدروسولا ارائه شده است، جمعیت مردم مسلمان این منطقه حدود 11 هزار نفر بوده است.
سال های متمادی کشور هندوراس تنها کشور آمریکایی لاتین فاقد مسجد بود.
هم اکنون این کشور تنها 2 مسجد دارد که یکی از آنها در سن پدرو سولا و مسجد کوچکتر در پایتخت هندوراس یعنی تگوسیگالپا واقع شده است.
در این میان مسلمانانی که در شهرها و نواحی فاقد از مسجد در هندوراس زندگی می کنند مجبورند برای عبادت و شرکت در نماز جمعه راهی طولانی را طی کنند.
بعد از مهاجرت عرب ها به هندوراس، جمعیت مسلمانان این کشور افزایش یافت.
مهاجرت عرب ها به این منطقه در سه مرحله صورت گرفته است.
مهاجرت عرب ها ابتدا بین سال های 1895 تا 1915 به دلیل بحران های به وجود آمده در امپراطوری عثمانی، سپس بین سال های 1925 تا 1940 و در جریان جنگ جهانی اول و در نهایت بین سال های 1950 تا 1970 به دلیل سهولت در دادن روادید به هندوراس او گرفت.
با این که قانون اساسی هندوراس حامی آزادی ادیان است، دولت این کشور فقط کلیسای کاتولیک را به رسمیت می شناد و گروه های دینی دیگر به عنوان انجمن های دینی شناخته میشوند و از حقوق و امتیازات کمتری برخوردار هستند.
در واقع هم اکنون اسلام یکی از اقلیت های مذهبی در هندوراس شناخته می شود و آمار مسلمانان در تحقیقت جدید به 500 ـ 300 هزار نفر می رسد.
با اینکه این آمار چندان قابل توجه نیست، ولی بسیار خوش بینانه است. چرا که تعداد اعراب مسلمانی که در ابتدا به این کشور مهاجرت کردند، از صدها نفر تجاوز نمی کرد و معلوم می شود این مسلمانان توانسته اند به خوبی پیام اسلام را در هندوراس گسترش دهند.
مسلمانان هندوراس هم اکنون از سه مرکز موقت برای انجام اعمال مذهبی خود به طور دسته جمعی برخوردار می باشند که در پایتخت و شهرهای دیگر کشور واقع شده اند.
اخیرا در این کشور سازمان اسلامی راه اندازی شده و در نظر دارد اولین مرکز اسلامی این کشور را که شامل مسجد، مدرسه، دانشگاه، کتابخانه و سالن های همایش می شود، در تگوسیگالپا، پایتخت، راه اندازی کند.
این سازمان نقش مهمی در شناساندن اسلام و نشر اصول حقه این مکتب ایفا می کند و همکاری های موثری را با سازمان های اسلامی گواتمالا، السالوادور و نیکاراگوئه آغاز کرده است تا این که از توان مسلمانان این کشورها برای ترویج و گسترش پیام اسلام درکشورش هرچه بیشتر بهره جوید و هم این که شورای اسلامی قدرتمندی به این ترتیب در منطقه آمریکای مرکزی به وجود آید.
و بر اساس همین روحیه مسلمانان هندوراس در میان خود صندوق خیریه نیز تاسیس کرده اند که از عایدات این صندوق به امورات جمعی و تشکیلاتی رسیدگی می کنند.
بناء مسلمانان با وجود این که در این کشور به اقلیت بسیار محدود قرار دارند، با این وجود در بسیاری از قضایای نقش داشته و با پشتوانه وحدت درونی خود را به عنوان مهره کاربردی در جامعه تبارز دادهاند.