متأسفانه رسانههای فاسد غربی، تأثیرات عمیقی روی افکار برخی از زنان مسلمان گذاشته است؛ وقتی زن مسلمان در تلویزیون یا شبکههای اینترنتی حرکت، برخورد یا نحوۀ لباس پوشیدن زنی را میبیند و شیطان آن را در دیدش زیبا جلوه میدهد، شروع به تقلید میکند و اینگونه مانند برگی میشود که با هر بادی به حرکت درمیآید و هر روز حرکت جدید، پوشش جدید و رویهای جدیدی اتخاذ میکند…؛ اما نمیداند که آن زن کیست و هدفش از نمایان شدن در برابر صفحۀ تلویزیونی چیست؟ و درک نمیکند این زنی که به نام تمدن و فرهنگ و زندگی شهری و مرفه، از بلندای حجاب و عفت خویش به زیر میآید، در حقیقت به جامعه میگوید: «من شایستۀ این مکانت و شخصیت والا نیستم، من کنیزکی قابلخرید و فروشم!»
متأسفانه امروزه اگر در مورد این تقلیدهای بیجا چیزی گفته شود، میگویند: این کارها «مد» است و همه انجام میدهند.
علامه اقبال لاهوری چنین تقلیدهای کورکورانه را رد نموده و آن را ننگ بشر میداند:
آن ننگ بشر بین که زند دم ز تجدد عریان بنمودست چو حیوان بدن خود
پیچیده سر از حکم خدا، کرده تمرد بنموده به تقلید غلط پیروی از مد
در زمانیکه بردهداری در دنیا رایج بود، فرق زنان محترم و آزاده، با کنیزکانی که چون کالا خریدوفروش میشدند، در لباسشان بود؛ زن آزاده و محترم همیشه در حجاب و پرده بود و زن کنیز حق نداشت چادر و حجاب بپوشد تا نشاید با آزادگان اشتباه گرفته شود و از مکانت اجتماعی آنان بهرهمند گردد!
زنی که با سرپیچی از فرامین الهی، خودش را از خدایش دور و با ارتکاب گناهان، قلبش را سیاه میکند از سعادت و آرامش بندگی خداوند به درۀ هولناک مشقت و بدبختی شهوت و هوسپرستی پرت میشود. این نوع زنان، در واقع خود را زندهبهگور کرده و برایشان زنهای بردۀ هوی و هوس (از رقاصهها و بازیگران فیلم گرفته تا زنهای هرزۀ تبلیغات بازرگانی) را بهعنوان الگو و اسوه انتخاب کردهاند.
کسانیکه حق را پیش زنان، باطل جلوه میدهند و زیبایی را زشتی مینامند و زشتیها را کمال حسن و عفت و حیا را تخلف و تندروی و افراطگری میدانند و برهنگی و آمیزش با جامعۀ مردان را فرهنگ و پیشرفت و تمدن میخوانند، در واقع سنگ قبر زن را میتراشند. کسانیکه به زن وسوسه میکنند و او را به نام روی پای خود ایستادن و محتاج کسی نبودن، به بازارهایی که شایستۀ او نیست، میکشانند؛ تا از زیر بار مسئولیت پدر نجات پیدا کند یا به گفتۀ آنها از منت شوهر یا برادر و خانواده رهایی یابد، در حقیقت او را بهسوی پرتگاه بدبختی و شقاوت میکشند.
پس ای خواهر گرامی! وقتی پروردگار حکیم و مهربان برایت اسوههایی قرار داده و آنها را در کتاب جاویدان خود معرفی کرده، چه نیازی است که از زنان بیبندوبار و بیحجاب غربی و سایر ملتها، تقلید نمایی. الله متعال میفرماید: «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتًا فِي الْجَنَّةِ وَنَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (11) وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِكَلِمَاتِ رَبِّهَا وَكُتُبِهِ وَكَانَتْ مِنَ الْقَانِتِينَ»؛ «و خداوند متعال برای مؤمنان، همسر فرعون را مثال زده است؛ آن هنگام که گفت: پروردگارا! خانهای برای من نزد خودت در بهشت بساز و مرا از فرعون و کار او نجات ده و مرا از گروه ستمکاران رهاییبخش؛ و همچنین به مریم دختر عمران که دامان خود را پاک نگهداشت و ما از روح خود در او دمیدیم؛ او کلمات پروردگار و کتابهایش را تصدیق کرد و از مطیعان فرمان خدا بود.»
خواهرم! بهترین و برترین اسوههای تو آسیه همسر فرعون، مریم دختر عمران، امهات المؤمنین و همسران صالحه و عالمۀ صحابه و تابعین هستند، پس با مطالعۀ راه و روش و نحوۀ زندگی آنها، در پی سعادت باش که این برترین و والاترین درجۀ سعادت است. به خواهرانی که از تبلیغات رسانههای غربی، متأثر شدهاند میگویم: اینقدر دنبال اینوآن رفتید، یکبار هم به فرامین و دستورات اسلام چنگ بزنید، قرآن و حدیث بخوانید و جایگاه خود را در آن دو جستجو کنید و خود را کاملاً پایبند شریعت قرار دهید تا لذت زن بودن، مادر بودن، خواهر بودن و دختر بودن را در اسلام تجربه کنید. همانگونه که قبل بیان شد، اسلام برای هر یکی از اینها، حقوق، مزایا و ویژگیهای قرار داده است.
مسئولیت زن بیرون از خانه
خلاصۀ فرمان رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم به زن این است: خدمت به هیچ فردی در دنیا بر عهدۀ تو واجب نیست. تو از بار هر نوع مسئولیتی آزاد هستی. مسئولیت هیچکس بر گردن تو نیست. تنها چیزی که از تو خواسته میشود این است که در خانه مانده از شوهرت اطاعت کنی و به تربیت فرزندانت بپردازی.
تو از این لحاظ معمار جامعه هستی. پیریزی ساختاری جامعه بهوسیلۀ تو انجام میگیرد. این جایگاه رفیع عزت را پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم به تو داده است. اکنون تو اختیار داری مقام عزت را برگزینی یا مقام ذلت را که گرفتاری زنان به آن در عصر ما به چشم سر دیده میشود.
پس معلوم شد که زن مسلمان تا وقتیکه نیاز شدید نداشته باشد، از رفتن به بازارها جداً پرهیز کند و به امور خانۀ خودش بپردازد و در این مورد به وصایای قرآن و احادیث پیامبر صلیاللهعلیهوسلم توجه کند.