نویسنده: بشیراحمد «احمدی»
راه‌حل واقعی را در کدام نظام جستجو کنیم؟ چرا امروز در جهان کنونی بشر به دنبال دموکراسی و مفکوره‌های بشری هستند؟ آیا اسلام نمی‌تواند مشکلات کنونی بشر را معالجه کند؟
دموکراسی زاده‌ی فکر بشر بوده و به عنوان راه‌حل در امورات زندگی بشر به تمام جهان، به‌ویژه جهان اسلام، پشکش و از طریق انیستیتوت‌ها و رسانه‌های غرب‌سالار تبلیغ می‌گردد. نظام دموکراسی یک نظام اقتصادی است که از ایدئولوژی سرمایه‌داری نشأت گرفته و اساس آن جدایی دین از زندگی می‌باشد. در عقب این نظام، شرکت‌های بزرگ چندملیتی وجود دارند که از طریق این نظام تولیدات خود مانند اسلحه، هواپیما و خودروهای نظامی را به فروش می‌رسانند. در نظام دموکراسی، انسان صاحب صلاحیت خود است و می‌تواند مطابق هوای نفس خود در امورات زندگی، نظامی برای خود بسازد.
اما انسانی که نظامی غیر از نظام الهی را بر خود برگزیند، در حقیقت اعمال شرک را انجام داده است؛ زیرا دستور زندگی را از کسی که او را خلق کرده و خالق او است، اخذ نکرده و به جای آن نظام انسانی را نسبت به نظام الهی ترجیح داده است. نظام دموکراسی راه‌حل نبوده و بلکه در ذات خود مشکل‌زا است. مشکلاتی که امروزه نتیجه تطبیق دموکراسی در جهان ایجاد کرده، واضحاً دیده می‌شود؛ از خودکشی گرفته تا فرار از منزل، فحشا، قتل‌های دست‌جمعی و فقر و گرسنگی، همه و همه از تطبیق دموکراسی و عدم تطبیق اسلام در جهان کنونی می‌باشد. واقعاً که رنج‌آور است؛ همه‌ی این بدبختی‌ها زیر سر ایدئولوژی سرمایه‌داری و عاملین این مفکوره (سازمان‌های غربی) می‌باشد. اما باز هم چشم امت مسلمه باز نشده و دوباره به سازمان ملل و جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی رجوع می‌کنند تا مشکلاتشان را حل کنند.
در تازه‌ترین مورد که ما شاهد آن هستیم، نزدیک به یک سال می‌شود که مردم مسلمان فلسطین تحت بمباران وحشیانه اسرائیل قرار دارند. اما همه حکام سرزمین‌های اسلامی و علمای جهان اسلام توقع و خواستشان برای حل مشکلات قضیه فلسطین از سازمان ملل و آمریکا است که حامی و پشتیبان این نظام بشری است. این واضح است که در شرایط فعلی وقتی یکی از مسلمانان جهان با یک مشکل جدی روبه‌رو می‌شود، سریعاً به سازمان‌های جهانی چشم امید می‌بندد، در حالی که همه این مشکلات زیر سر همین سازمان‌ها است. پس چگونه می‌توان انتظار داشت از یک نظام انسانی که راه‌حل مشکلات در امورات زندگی بشریت باشد؟
اسلام عزیز مطابق فطرت انسانی بوده و قانون الهی برای بشر می‌باشد. زیرا الله سبحان‌وتعالی‌ حق دخالت در زندگی بندگانش را دارد و ما به عنوان بندگان الله، دستور زندگی را از خالق کائنات اخذ می‌کنیم. اسلام به تمام مشکلات به عنوان مشکلات انسانی نگریسته و از این منظر به حل آن‌ها می‌پردازد. تطبیق اسلام از طریق همان آدرسی که شریعت خود بیان نموده، صورت می‌گیرد.

منبع

  1. اسلام و دموکراسی، نویسنده؛ محمدقطب، ترجمه؛ سعید یوسفی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version