نویسنده: ابوعائشه
محققان در کنار دو نوع مذکور امنیت (امنیت فردی و اجتماعی) انواع دیگری نیز برای امنیت ذکر کرده‌اند. البته قابل‌یادآوری است که در این راستا دید‌گاه‌های متفاوتی وجود دارد و هر یک از نویسندگان کوشیده‌ است، انواعی برای امنیت بیان دارد. در ذیل می‌خواهیم مهم‌ترین انواع امنیت را با مقداری توضیح و تفصیل بیان کنیم.
  1. امنیت فامیلی (خانوادگی)؛ خانواده و فامیل کوچک‌ترین وحدت در بنای یک جامعه و امت است. خانواده اساس و ستونی است که جامعه در ساختار و صلاح یا عدم صلاح و درستی به آن تکیه می‌کند؛ پس درستی و خوبی حال یک خانواده باعث خوبی حال یک جامعه می‌شود و درصورتی‌که خانواده‌های یک جامعه ناسالم و ناصالح باشند، جامعه نیز تبدیل به لجنزاری از مشکلات می‌شود.
هر خانواده ممکن است در معرض خطرهایی از جانب انسان‌ها یا حیوانات قرار گیرد. تمام اقداماتی که یک خانواده برای حفاظت در برابر این‌گونه خطرها انجام می‌دهد مثل نصب دوربین‌های مداربسته، استفاده از قفل‌های هوشمند درب، محافظ روی دیوارها و… در جهت حفظ امنیت خانوادگی است.
امنیت فردی که قبلاً بیان شد، پایۀ اساسی ساخت یک جامعه است؛ اما خانواده دایرۀ وسیعی است که فرد در آن زندگی می‌کند؛ زیرا خانواده محل تربیت، پرورش و محل وصل زنجیره بین فرد و جامعه است؛ از همین جهت، آیات قرآنی و احادیث نبوی به بنا و صلاح و درستی خانواده اهتمام زاید الوصفی قایل شده‌اند.
امنیت یکی از موضوعاتی است که در اعصار گوناگون ذهن بشر را به خود مشغول داشته است؛ اما ایجاد امنیت در جامعه و فراهم نمودن بسترهای موردنیاز برای برقراری نظم و امنیت در جامعه به قانون‌مند بودن افراد جامعه وابسته است. از طرف دیگر خانواده، پایه و اساس ساختار اجتماعی بوده، به‌گونه‌ای که سلامت جامعه و خانواده به هم وابسته‌اند. امنیت با بشر زاده شده است و در طول تاریخ، ما جامعه‌ای را سراغ نداریم که دیر زمانی فارغ از دغدغه و معضلات امنیتی، روزگاری را سپری کرده باشند.
  1. نبود اعلام امن‌وامان برای طرف مقابل با سخن، کلام و گفتار زیبا و ملاقات و برخورد درست و نبود سلام و احوال­پرسی از دیگران. حقیقت امر این است که اگر شخصی در یک جامعه، ایمن نباشد، زندگی در آن جامعه برایش تبدیل به جهنم می‌شود؛ زیرا در هر لحظه تصور می‌کند مورد هجمه قرار گرفته و از بین برود؛ اما اگر به یک فرد که قبلاً مخالف بوده، امان داده شود و تضمین گردد که کسی با او مشکلی ندارد، می‌تواند خیلی راحت و بدون کدام دغدغه‌ای، زندگی‌اش را ادامه دهد.
  2. امنیت عقیده و باور؛ در دین مبین اسلام تمام عقاید و باورها محترم و مصون و دارای اهمیت هستند. اصحاب این عقاید در امنیت کامل بوده و هیچ­گاه بر ترک عقاید خود و به پذیرفتن عقاید دیگران اکراه و اجبار نمی­شوند.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version