نویسنده: ابوعائشه

پیش درآمد:

از آن‌جایی‌که امنیت یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در زندگی بشر است، باید به تمام ابعاد و انواع آن از قبیل امنیت فردی و اجتماعی توجه شود و هیچ‌کدام از آن‌ها مغفول نماند؛ زیرا در نبود یکی، نبود دیگری حتماً محقق است. اگر امنیت فرد محقق نشود، اجتماع آرامی نیز نخواهیم داشت. از همین رهگذر، می‌خواهیم در این قسمت انواع امنیت، امنیت فردی و عوامل تأثیرگذار در ایجاد امنیت فردی را بیان کنیم.

انواع امنیت

امنیت نعمتی بی‌بدیل است و در همۀ ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، قضایی و… از نیازهای اصلی فرد و جامعه شمرده می‌شود. ایجاد و گسترش آن برای همه، وظیفۀ آحاد ملت، حکومت‌ها و دولت‌هاست.
امنیت به عنوان یکی از ضروری‌ترین نیازهای بشر، از آغاز زندگی تا پایانش، همواره مورد توجه بوده است. این نیاز فطری بشر، امکان‌پذیری پاسخ‌گویی به سایر نیازهای او را در سایۀ وجود امنیت فراهم می‌کند. هیچ مکتب یا نظام حقوقی نمی‌تواند خود را نسبت به موضوع امنیت و آرامش بی‌تفاوت قلمداد کند؛ زیرا امنیت، علاوه بر این‌که یکی از ضروری‌ترین نیازهای بشر است، عامل مهمی برای رشد و توسعۀ فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و اقتصادی جامعه نیز می‌باشد. در این متن، نسبت به اهمیت و جایگاه امنیت در زندگی بشر، صحبت شده است.
امروزه به وضوح مشاهده می‌شود که ملت‌هایی که از امنیت خوب برخوردار نیستند، در تمام حوزه‌های زندگی عقب مانده و به رشد و توسعه دست نیافته‌اند. امنیت یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت است و بدون آن، افراد نمی‌توانند به‌طور کامل به فعالیت‌های خود ادامه دهند. انسان‌ها تا زمانی‌که احساس امنیت در مورد دارایی‌ها، جان و کرامت خود نداشته باشند، به اقدامات مؤثر نخواهند پرداخت و تمرکز خود را بر روی حفاظت از این موارد قرار می‌دهند.
از جملۀ انواع امنیت، امنیت فردی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت هستند؛ زیرا با بیان این دو نوع، سایر انواع امنیت‌ها نیز به‌طور کلی شامل می‌شوند. این امنیت‌ها ممکن است به صورت فردی (مربوط به هر فرد یا گروه کوچک) یا اجتماعی (مربوط به جامعه به‌طور کلی) باشند. لذا در ابتدا به بیان این دو نوع می­پردازیم و در بخش‌های بعدی اقسام و انواع دیگر امنیت را نیز ذکر خواهیم نمود.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version