نویسنده: ابوجریر
21: سوال زدن به صورت برای تادیب چه حکم دارد؟
جواب: عن جابر “عن النبی نهی عن الوسم فی الوجه ولضرب” مسلم
ترجمه: حضرت جابر از رسول‌الله (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) روایت می‌کند آن‌حضرت (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) از علامه ونشانه و زدن به صورت منع کرده است.
22: سوال قتل ودشنام مسلمان چه حکم دارد؟
جواب: عن عبدالله بن معسود قال “ان النبی سباب المسلم فسوق وقتاله کفر” بخاری
ترجمه: حضرت عبدالله بن معسود روایت می‌کند که آن‌حضرت فرمودند دشنام برای مسلمان فسق و وقتلش عمل کفر است.
23: سوال مسلمان برای مسلمان دیگر چه‌گونه باید باشد؟
جواب: عن ابی موسی اشعری “المومن للمومن کا لبنیان یشد بعضه بعضا “
ترجمه: از ابی موسی اشعری روایت است که حضرت نبی کریم (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) که آن حضرت فرمود: مومن برای مومن مانند آبادی است که بعضی آن بعضی  دیگرش را محکم می‌کند یعنی:  مسلمانان در وحدت شان مانند خشت و پایه‌های یک ساختمان‌اند که هم دیگر را محکم می‌کنند.
24: سوال یکی ازعلایم روز قیامت چیست؟
جواب: عن ابی هریره عن النبی (صلی‌الله‌علیه‌وسلم)  “ازاوسدالا مرالیَ غیر اهله فا نتظرلساعة “
ترجمه: از ابی هریره روایت است که رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) فرمود هرگاه که امور حکومت به نا اهل سپرده شد منتظر قیامت باش. (نااهل یعنی کسیکه اهلیت اسلامی نداشته باشد).
25: سوال مسلمان برای مسلمان دیگرچه گونه برخورد کند؟
جواب: عن ابی هریره قال قال رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) “المسلم اخوالمسلم لا یخونه ولا یکذ به ولا یخذ له کل المسل علی المسلم حرام عر ضه و ماله و دمه”.
ترجمه: از ابی هریره روایت  که رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) فرمودند مسلمان برادر مسلمان است و مسلمان در حق مسلمان دیگر نه خیانت می‌کند و نه دورغ گویش می‌شمارد و نه رسوایش می‌کند ریختاندن خون و آبرو و اخذ مال مسلمان به ناحق بالاای مسلمان دیگر حرام است.
26: سوال دردل کدام اشخاص جن وشیطان وارد می‌شود؟
جواب: عن ابن عباس رض عن النبی “إن الذی لیس فی جوفه شیء من القرآن كالبیت الخرب”  رواه الترمذی.
حضرت ابن عبا س فرموده که رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) فرمود ترجمه: (حقا کسیکه در سینه‌اش چیزی از قرآن نیست مثل خانه ویران است).
27: سوال فرق انسان بخیل وسخی چیست؟
جواب: از ابو هریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله (صلی الله علیه وسلم) گفت” ما من یوم یصبح العباد فیه إلا ملكان ینـزلان، فیقول أحدهما اللهم أعط منفقاً خلفاً، ویقول الآخر اللهم أعط ممسكاً تلفاً ” (متفق علیه).
ترجمه: (هر روز هنگام  بامداد دو فرشته از آسمان فرود می‌آیند، و یکی ازآن دو می‌گوید: خداوندا بر کسیکه انفاق می کند عوض عطا کن، و دیگرش می‌گوید: خداوندا مال ممسک راهلاک و نابود ساز) بخاری و مسلم.
28: سوال همرای مردم دراجتماع چه گونه باشیم؟
جواب: از عباده ابن صامت رضی الله عنه روایت است که رسول الله (صلی الله علیه وسلم) گفت لیس من أمتی من لم یجلّ كبیرنا، ویرحم صغیرنا، ویعرف لعالمنا حقه”. ترجمه: (آنکس از امتم نیست که بزرگان ما را احترام نکند، و بر خردان ما شفقت نداشته باشد وحق دانشمندان ما را نشناسد) احمد و طبرانی روایت کرده و اسنادش حسن است.
29- سوال: نشانه انسان نیک بخت چیست؟
جواب: از ثوبان رضی الله عنه روایت است که رسول الله (صلی الله علیه وسلم)  گفت ” طوبى لمن ملك لسانه، ووسعه بیته، وبكى على خطیئته ” ترجمه:(خوشا بحال کسی که زبانش درتصرف خودش باشد، در خانۀ خود بنشیند و برگناهان خود بگرید) این را طبرانی روایت کرده و سندش را حسن گفته است.
30- سوال آیاصف اول جماعت و آذان ثواب دارد؟
جواب: ابوهریره رضی الله عنه که رسول الله (صلی الله علیه وسلم) گفت ” لو یعلم الناس ما فی النداء والصف الأول، ثم لم یجدوا إلا أن یستهموا علیه لاستهموا، ولو یعلمون ما فی التهجیر لاستبقوا إلیه، ولو یعلمون ما فی العتمة والصبح لأتوهما ولو حبوا “
ترجمه: اگر مردم پاداشی که در اذان وصف اول است می‌دانستند، بعداً آنرا بدست آورده نمی‌توانستند مگر به قرعه البته قرعه می‌انداختند، و اگر بدانند که در رفتن به نماز در دل نیمروز چی چیز نهفته است، البته به آن مسابقه می‌کردند، و اگر اجری که در نماز عشاء و نماز صبح است می‌دانستند محققاً به آندو می‌آمدند و لو که سرچهار دست و پا میشد).
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version