نویسنده: محمدالافغانی

آیت:

لَیلَةُ القَدرِ خَیرٌ مِن أَلفِ شَهرٍ [قدر: 3]
ترجمه: شب قدر، از هزار ماه فرخنده‎تر است.
شب قدر شب مبارکی است که فضیلت آن از هزار ماهی که شب قدر در آن بناشد، برتر است.

حدیث:

«عن أبی هریرة أن الرسول (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) قال: ما جلس قوم یذکرون الله إلا حفتهم الملائکة، و غشیتهم الرحمة و نزلت علیهم السکینة و ذکرهم اللَّه فیمن عنده».
ترجمه: از ابو هریره (رضی‌الله‌عنه) روایت است که نبی اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) فرمود: هیچ گروهی به ذکر خدا گردهم نمی‎نشینند، مگر آنکه فرشتگان پیرامون آن­ها را فرا می‌گیرند، رحمت بر دل و جان شان فرود می‎آید، آرامش درونی در اعماق جان شان می‎نشیند، و خداوند آن­ها را در جمع بارگاه خودش یاد می‎کند. (آلبانی در «صحیح الجامع»: 5608، آن را صحیح دانسته است).

داستان:

«ام طه» پیر زنی‌ست هفتاد ساله: خواندن و نوشتن را چندان بلد نیست. روزی در دل آرزو کرد: کاش می‎توانستم نام خدا را به دست خودم بنویسم تا وقتی می‎میرم، چنان نمیرم که سواد نوشتن نام خدا را هم نداشته باشم. برای همین، به سوادآموزی پرداخت و تصمیم گرفت قرآن را حفظ کند. طی دو سال توانست کل قرآن را حفظ کند؛ چنانکه نه پیری و نه ناتوانی، سبب نشدند او از این کار باز بماند، چرا که هدف او روشن و معین بود؛ این در حالی ست که بسیاری در عنفوان جوانی بهانه می‎آورند که حافظه شان ضعیف است و نمی‎توانند حفظ کنند!

حکمت:

آدم خردمند، همواره در جستجوی حکمت است؛ اما آدم نابخرد گمان می‌کند حکمت را در چنگ دارد.

دعاء:

«رب إني ظلمت نفسي فاغفر لي و ارحمني؛ و اغفر للمؤمنین و المؤمنات: الأحیاء منهم و الأموات».
ترجمه: پروردگارا! من به خودم ستم کرده‌ام؛ پس از گناهم در گذر و به من رحم کن؛ [نیز] از گناه همه مردان و زنان مؤمن: مرده و زنده شان؛ درگذر و ببخشا!

درس:

یک آدم معمولی که در جان خویش عادت اهتمام به اولویت­ها و انجام سریع کارهای مهم را بپرورد، ممکن است حتی از یک نابغه که پرگویی کند و قشنگ برنامه بریزد بی آنکه اقدام و عمل کند؛ بیشتر بدرخشد.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version