یکی از چالش های دنیای امروز، مسئله خشونت است.
چرا اروپا در خشونتِ جنگ و ناامنی می سوزد؟ چرا خشونت های اجتماعی و جنگ های خانمانسوز، هنوز در غرب رو به گسترش است؟
مرور دستاورد های انسان معاصر وحشتناک است: جنگ ویتنام، مسلمان کشی های بوسنی، خشونت های رژیم نژادپرست آپارتاید، حمله اتمی به هیروشیما و ناکازاکی، جنایات وحشتناک متفقین و متحدین علیه یکدیگر در جریان جنگ دوم جهانی، اردوگاه های کار اجباری در زمان تسلط شوروی و تجاوز آن به خاک افغانستان، اشغال افغانستان توسط ناتو، جنگ اوکراین، و نسل کشی مسلمانان فلسطینی در نوار غزه، و ده ها فاجعه دیگر در کارنامه سیاه انسان امروزی.
به راستی چرا روح شرق و غربِ انسانیت تا حد جنون آمیزی در وحشیگری های انسانی گرفتار شده؟ چرا انسانیت تا این حد شیفته ی خشونت است؟
پاسخ دادن به سوالات فوق، جز با بررسی بستری که انسان مدرن در آن رشد کرده، امکان پذیر نیست. لذا کنکاشی در وضعیت غم انگیزِ روان، ذهنیت و علاقه مندی های ملل سکولار، پرده از چرایی رشد سرسام آور خشونت بر می دارد.
در دنیای سکولار، نمایش تصاویر وحشیانه ی لذت های مریض گونه ی تخیلاتِ نویسندگان و فیلمنامه نویسان که به وسیله ذوقِ حیوانی کارگردانان سینما باز سازی شده، نوعی هنر نمایشی در صنعتِ سینمای شرق و غرب محسوب می شود. آن ها غسوتِ قلب را می پرستند؛ جنگ برای آنان سرگرمی و هیجان است. هنر در غرب مفهومی ارزشمند است؛ سالانه صد ها فیلم ژانر وحشتناک (horror)، جنگی (war film) و آدم کشی تولید می شود که حاوی تصاویر دلخراشِ مُثله کردنِ اندام انسان های زنده، غصابی کردن اجساد، زنده به گور کردن، خون آشامی و آدم خواری است. تنها تولید رسمی سالانه فیلم های «سبک ترسناک» از حدود پانصد فیلم در سال ۲۰۰۸ به بیش از ۷۵۰ فیلم در سال ۲۰۲۰ رسید. این فیلم ها به طور وسیع در سینما های جهان به نمایش گذاشته می شوند، در فروشگاه ها فروخته می شوند و از طریق تلوزیون و استریمینگ آنلاین، توده های سکولار را تغذیه روانی و ذهنی می کنند. مردم، مقابل درب سینماها برای خریداری بلیط در صف های طولانی ساعت ها انتظار میکشند. آن ها با ولع و هیجانی عجیب به پرده سینما خیره می شوند تا لحظات بازسازی شده ی زجر کشیدن انسانی را تماشا کنند که دیوانه ای مرموز با ارّه برقی کمرش را دو نیم کرده، روده هایش را بیرون می کشد.
اما هزینه ی ارضای اشتهای روانیِ سکولار ها چقدر است؟ درآمد گیشه سینماهای جهان در سال ۲۰۲۲ به ۲۶ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ رشدی ۲۷ درصدی را نشان میدهد. با دوبله و پخش این محتوا ها در جهان اسلام، امنیت مسلمانان روز به روز به یک وضعیت بحرانی و دموکراتیک تنزل پیدا می کند. اما ترویج خشونت و آدمکشی تنها از طریق تزریق «سکولاریزم سینمایی» اتفاق نمی افتد. ابزار گیمینگ (پلی استیشن ها، ایکس باکس و …) با تولید بازی های آدم کشی، سرقت مسلحانه، مردگان متحرک، مسلمان کشی، جنگ و … دموکراسی را با نقش آفرینی مستقیم و تصور عملی فعال، در فضایی مجازی اما نزدیک به واقعیت، تعلیم می دهد تا مخاطب را به طور اشتراک عملی با فرهنگ سکولار عادت دهد. جنون دموکراتیک حد و مرز ندارد.