نویسنده: ابوجریر
باید بشریت بداند که در همین «قرون وسطی» به اصطلاح غرب، عصر سیاه و به اصطلاح مسلمانان «قرن طلایی» بزرگ‌ترین دانشمندان بوده‌اند که اساس تمدن را برای بشریت تهداب‌گذاری کردند و امروزه بشر از آن بهره می‌گیرد؛ به‌طورمثال چندتن دیگر از آن‌ها را ذکر می‌نمائیم:
  • «ابوالوفای بوزجای» متخصص و کاشف در زمینه‌ی ریاضیات و نجوم‌شناسی و هندسه؛
  • «ابوالریحان البیرونی» دانشمند و متخصص نجوم‌شناسی و اولین تعیین کننده‌ی وسعت کره‌ی زمین؛
  • «یعقوب بن اسحاق الکندی» مکتشف فزیک و آبتیک (علم بصر) طب و ریاضیات و فلزکاری و یا میتالوژی؛
  • «ابوالحسن علی المسعودی» علوم تخصصی جغرافیه و تاریخ؛
  • «زکریا الرازی» مخترع و کاشف طب، کیمیا، کالبدشناسی، افتل مولوژی و یا طبابت چشم، ابله مخترع الکل ضدعفونی، علی ابن ربان الطبری، علوم تخصصی طب، ریاضیات، ادبیات و هنری خطاطی؛
  • «موسی الخوارزمی» متخصص و کاشف، پدر ریاضیات، کاشف، الگوریتم، الجبر، علوم نجوم؛
  • برادران بنی موسی متخصصین و کاشف در زمینه‌ی علوم نجوم‌شناسی، هندسه، علم حساب و خلط آن با علم هندسه؛
  • «ابومروان بن زهر» علوم تخصصی و کشفیات، پدر درمان‌شناسی و تراپی و یا رژیم غذایی؛
  • «جابر بن حیان کاشف»، پدر کیمیا؛
  • «محمد بن عبدالله بن ادریسی» علوم تخصصی و کشفیات، جغرافیه، طراح اولین نقشه‌ی جهان و اولین نقشه‌ی کروی؛
  • «ثابت بن قراء» عالم و متخصص و کشفیات، کالبد‌شناسی، ساختمان گیاهان، جانداران و میخانیک، هندسه.
این همه دانشمندان و مخترعین در علوم مختلف تجربی کاشف و مخترع و متخصص همین «قرون وسطی» بودند که در مورد هر کدام‌شان ده‌ها کتاب توسط مسلمانان و غیرمسلمانان نوشته شده است.
هر یک از ایشان در عصر خود خدمات ارزنده‌ای در بخش‌های مختلف انجام داده‌اند، که بسیاری از وسایل امروزی تکنالوژی بر اساس قاعده و قانون وسایل اختراع شده‌ی این دانشمندان می‌باشند، همچنین اندیشمندان اسلامی زیادی در علوم مختلف در این سده‌ها زیست داشتند و خدمات شایسته‌ای انجام داده‌اند، که در این مقاله تنها شمه‌ای از خدمات ایشان نام برده شد.
امت اسلامی باید بداند که مسلمانان کسانی بودند و هستند که مبلّغ و رساننده‌ی بهترین، آخرین و کامل‌ترین دین آسمانی به نام اسلام، برای بشریت بوده‌اند، که در حقیقت، دین سلامتی بوده و نتیجه‌ی آن، تهذیب و تمدن برای بشریت است. همین دین کامل اگر در دنیا اجرایی شود، سلامتی را به ارمغان می‌آورد ورنه بدون اجرای آن، باز همین دین (اسلام) که دین سلامتی است، برعکس «اخگر» در کف دست مسلمانان خواهد بود.
در «قرون وسطی» یگانه چیزی که سبب شده بود امت اسلامی ترقی کند، همانا قوت دولت و اقتدار سیاسی بود که در آن زمان، اسلام و شریعت، آیین حاکم در جامعه بودند، در فضای همان عصر همه‌ی دستاوردها از اسلام و به نفع اسلام بودند.
هنگامی‌که فکر و عقیده‌ی هر حاکم، اسلام و رضای الله باشد، جامعه را رنگ و بوی همان فکر فرا می‌گیرد، در این عصر، که اوج تمدن مسلمانان بود، باید ناگزیر به این نکته اشاره کنیم که چرا این عصر به‌نام عصر تاریک و سیاه یاد می‌شود؟
علت این‌که، قرون وسطی در عصر کنونی به زبان مسلمانان نیز به نام عصر تاریک یاد می‌شود؛ زیرا امت اسلامی از تاریخ خودش بی‌خبر مانده است و نصاب بیدارکننده در نهادهای تعلیمی و تحصیلی تدریس نمی‌شود؛ زیرا امروز برخی از مناطق جهان به‌گونه‌ی مستقیم تحت اشغال نظامی قرار دارد؛ مانند: سوریه، عراق، جنوب سودان، قبرس، قدس، و برخی از مناطق دیگر جهان تحت اشغال غیرمستقیم فکری قرار دارد و از طریق سازمان ملل و دنیای کفر و نظام سرمایه‌داری (دموکراسی) در اکثر مناطق جهان حاکمیت می‌کند. همین قوانین بین المللی است که مانع وحدت امت شده است و ذلت امت و اشغال سرزمین‌های اسلامی را ادامه می‌بخشد و برای قتل و اشغال امت رنگ قانونی می‌بخشد. تحت عنوان مبارزه با تروریزم، جنگ‌های صلیبی را آغاز نموده و این روند ادامه دارد.
ادامه دارد…
بخش قبلی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version