نویسنده: شکران احمدی
وقت قربانی
-
در شهر و آبادیهایی که نماز جمعه و عیدین جایز است، در آنجا قربانینمودن پیش از نماز عید جایز نیست. اگر کسی قربانی خود را قبل از نماز عید بکشد، مجدداً قربانی جانوری دیگر بر او لازم میباشد؛ البته در آبادیهای کوچکی که در آنها نماز جمعه و عیدین جایز نیست، مردم میتوانند در تاریخ دهم ذوالحجه پس از طلوع صبح صادق قربانیهای خود را ذبح نمایند. همچنین اگر بنابر عذری نماز عید در روز اول اقامه نشد، باگذشت وقت نماز، مردم میتوانند قربانیهای خود را ذبح کنند.
-
وقت قربانی از دهم ذیالحجه (روز اول عید قربان) تا غروب روز دوازدهم، یعنی ۳ روز میباشد. هر روز دلش خواست میتواند قربانی کند؛ ولی بهترین روز برای قربانی روز اول، سپس دوم و سرانجام سوم میباشد.
-
ذبح قربانی قبل از نماز عید درست نیست، چون مردم نماز عید را خواندند بعد از آن قربانی را ذبح نمایند. ولی اگر شخصی در چنین روستایی قرار گرفت که در آنجا نماز عید خوانده نمیشود، میتواند در آن روستا قبل از نماز عید هم قربانی خود را ذبح کند.
-
اگر شخصی قربانی خود را در روستایی بفرستد که نماز عید آنجا خوانده نمیشود و آنجا قبل از نماز عید ذبح شود، درست است؛ اگرچه خودش در شهر باشد. صاحب قربانی میتواند بعد از ذبح، آن را طلب نموده و از گوشتش استفاده نماید.
-
روز دوازدهم ذیالحجه، روز سوم عید قربان تا قبل از غروب آفتاب ذبح حیوان قربانی درست است. بعد از غروب آفتاب ذبح حیوان قربانی درست نیست.
-
در ایام قربانی هر وقت دلش خواست، میتواند قربانی کند؛ فرق نمیکند حیوان قربانی را در روز ذبح کند یا در شب؛ ولی ذبح نمودن در روز بهتر است.
-
اگر شخصی دهم و یازدهم عید قربان در مسافرت بود و روز سیزدهم قبل از غروب آفتاب به منزل رسید یا جایی ۱۵ روز به نیت اقامه نشست، بر او قربانی واجب است. نیز اگر شخصی قبلاً این اندازه مال نداشت که قربانی بر وی واجب باشد روز ۱۲ قبل از غروب آفتاب، ثروتمند شد، بر شخص موصوف، ذبح قربانی واجب است.