سپس نطفه را بصورت علقه (خون بسته) و علقه را بصورت مضغه (چیزی شبیه گوشت جویده شده) و مضغه را بصورت (استخوانهایی درآوردیم) و بر استخوانها (گوشت) پوشاندیم سپس آن را آفرینش تازهای دادیم، پس بزرگ است خدایی که بهترین آفرینندگان است.
جواب: اول مرحله حضر موت نامیده میشود که درین وقت باید وصیت ودین .. ادا شود بعدا سکرات الموت یعنی سختیهای مرگ بیهوشی که درد را حس کند والبته کسانیکه کافراند این حالت شان تبدیل به غمرات الموت میشود این حالت سختر از سکرات الموت میباشد.
سوال: در مورد این لفظ (حضرالموت) آیههای از قرآن بیاورید؟
بر شما نوشته شده: «هنگامی که یکی از شما را مرگ فرا رسد، اگر چیز خوبی [ مالی] از خود به جای گذارده، برای پدر و مادر و نزدیکان، بطور شایسته وصیت کند! این حقّی است بر پرهیزکاران!»
و اگر ببینی هنگامی که (این) ظالمان در شداید مرگ فرو رفتهاند، و فرشتگان دستها را گشوده، به آنان میگویند: «جان خود را خارج سازید! امروز در برابر دروغهایی که به خدا بستید و نسبت به آیات او تکبّر ورزیدید، مجازات خوارکنندهای خواهید دید»! (به حال آنها تأسف خواهی خورد).
سوال: درقبر دیگر ختم میشویم! آنجا کدام سوال جواب نیست؟
جواب: نخیر وارد یک مرحله دیگر زندگی میشود زمانیکه بشر فوت کرد، دیگرروابط وی ازین دنیا قطع میگردد ولی بعد از مرگ عالم بنام برزخ وجود دارد که بنامهای مختلف یادشده: قبر، برزخ، مرقد، هرکس طبق اعمال خویش در برزخ میباشد کسی خواب و کسی درعذاب و کسی تنها فتنه میشود (امتحان در سه سوال) خرج البخاري عن أسماء بنت أبي بكر رضي الله عنها قالت: “قام رسول الله صلىاللهعليهوسلم خطيبًا، فذكر فتنة القبر التي يُفْتَن بها المرء، فلما ذكر ذلك ضجَّ المسلمون ضجة”
حضرت اسماءبنت ابیبکر صدیق رضیاللهعنه میفرماید روزی رسول الله صلیاللهعلیهوسلم در حال گفتن خطبه بود یادی از فتنه قبر نمود آن فتنهای که انسان به آن فتنه میشود هرگاه یادی ازین نمود مسلمانان تکان خوردن با تکان خوردن یعنی متاثر شدن از شنیدن این موضوع.
قابل ذکر است کفار در قبرعذاب میشوند مسلمانان فتنه میشوند یعنی به اثرمشکلاتیکه سر مسلمانان میآید توسط آن تزکیه میشوند که البته کیفیت عذاب مجهول است زیرا گناهان مسلمانان مختلف میباشد وعذاب همچنان.
سوال: در اخیر چه گونه همه کائنات نابود میشود؟
جواب: (نفخ یا صور) كه در ۱۰ آیه وارد شده است، از جمله در سوره حاقه میفرماید: فَإِذَا نُفِخَ فِی الصُّورِ نَفْخَةٌ وَاحِدَةٌ وَحُمِلَتِ الأرْضُ وَالْجِبَالُ فَدُكَّتَا دَكَّةً وَاحِدَة ً(۴) به محض اینكه یك بار در صور دمیده شود، زمین و كوهها از جا برداشته شوند و یكباره درهم كوبیده و متلاشی گردند.
سوال: صور دوم که همه عالم زنده میشود چه نامیده میشود؟
الف «صیحه» كه در چهار آیه وارد شده است، از جمله در سوره «ق»، آیه ۴۲ میفرماید: «یوْمَ یسْمَعُونَ الصَّیحَةَ بِالْحَقِّ ذَلِكَ یوْمُ الْخُرُوجِ» روزی كه همگان صیحه رستاخیز را به حق میشوند آن روز روز خروج است.
ب: «نقر فی الناقور»: «فَإِذَا نُقِرَ فِی النَّاقُورِ فَذَلِكَ یوْمَئِذٍ یوْمٌ عَسِیر» ٌ(۵) هنگامی كه در صور دمیده میشود آن روز روز سختی است.
ج: «صاخّه»، «فَإِذَا جَاءَتِ الصَّاخَّةُ یوْمَ یفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ» (۶) هنگامی كه آن صدای مهیب (صیحه رستاخیز) بیاید. (كافران در اندوه عمیقی فرو میروند). در آن روز كه انسان از برادر خود فرار میكند.
د: «قارعة»: «الْقَارِعَةُ مَا الْقَارِعَةُ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْقَارِعَةُ یوْمَ یكُونُ النَّاسُ كَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ» (۷) آن حادثه كوبنده و چه حادثه كوبندهای و تو چه میدانی كه حادثه كوبنده چیست، روزی كه مردم مانند پروانه پراكنده، به هر سوی میدوند.
ه: «زجرة»: «فَإِنَّمَا هِی زَجْرَةٌ وَاحِدَةٌ فَإِذَا هُمْ ینْظُرُونَ» (۸) تنها یك صیحه عظیم واقع میشود، ناگهان همه (از قبرها بر میخیزند و) نگاه میكنند. (مشابه آن در سورۀ نازعات آیات ۱۳ و ۱۴.
كیفیت و چگونگی صور: «صور» در لغت به معنی شیپور یا شاخ است (كه در گذشتهها شاخ حیوان را خالی میكردند و به صورت شیپور در میآوردند، از یك طرف در آن میدمیدند، و از طرف دیگر صدای بلند برمیخواست). بدون شك صدای فوق العادهی كه در شیپورهای معمولی وجود دارد، بخاطر این است كه لولههای آن را چند دور به دور خود پیچیده میشود، و در حالت تنگ لوله امواج صوتی، حالت انفجار پیدا میكند و صدا شدید و فراگیر میشود.
سوال بعدازاین کجا میرویم مرحله بعدی آینده ماچه نام دارد؟
جواب : نام مرحله بعدی بعث نامیده میشود. الله کریم فرموده است ثُمَّ اِنَّکُمْ یَوْمَ الْقِیٰمَةِ تُبْعَثُوْنَ (مؤمنون/ 16)