نویسنده: ابوجریر
سوال: هدف زندگی از نگاه قرآن چیست؟
جواب: هدف خلقت بشر ازنگاه قرآن ابتلاء، امتحان الهی می‌باشد.
سوال: ابتلاء چه مفهوم دارد؟
جواب: به معنای افشاسازی و واستهلاک شدن دریک پروسه  وچهره واصلی وی به خودش وسایر مخلوقات افشاء می‌شود وزندگی‌وی خاتمه میابد
سوال: چه گونه و درکدام  چیزها امتحان می‌شویم؟
جواب: امتحان توسط الله سبحانه وتعالی گرفته می‌شود وکفیت اخذ امتحان هم نزد الله  (جل‌جلاله) است به کاری‌های بندگانش را امر نموده وازکارهای منع نموده یعنی در اعمالیکه شارع مارا مخاطب قرارداده امتحان می‌شویم و هر عملی راکه به اختیار خود انجام می‌دهیم ویا نمی‌دهیم به کاریکه امریانه‌ی شدیم توان انجام دادن آن را نیز دارا می‌باشیم.
 تاحقیقت مان برای خودمان ودیگرمخلوقات افشاء شود.
سوال: هدف از خلقت ما ابتلاء است وما مسلمانان پس چه هدف را دنبال کنیم؟
جواب: مامسلمانان هدفی را که دنبال کنیم کسب رضایت الله عز وجل می‌باشد
سوال: الله مهربان در کدام حالت از ما راضی می‌شود؟
جواب: الله راضی نمی‌شود تا وقتیکه عمل صددرصد به احکام الله نکنیم عمل به احکام الله کرده نمی‌توانیم تاآنکه دولت اسلامی نداشته باشیم، دولت اسلامی نمیتوانیم داشته باشیم تا اینکه که کتله اسلامی (گروه از مسلمانان متعهد) باشند آن دولت رابیارند ونافذ کنند واز ارزش‌های اسلام دفاع کنند.
سوال: آیا هر کار به ارداه و قضاء و قدر الله عز وجل صورت می‌گیرد؟
جواب: بلی هرعمل به اراده بنده واراده الله و به قضاه وقدر الله و به اختیار خود انسان صورت می‌گرد و به همین خاطر الله برای فرمان بردارش بعد از مرگ نعمت‌های بی‌شمار دایمی جنت را عطا می‌کند و به نافرمانش به اندازه گناهانش اگر بخواهد عذابش می‌دهد و اگر نخواهد عفو می‌کند البته درصورتی که مسلمان باشد واگر کافر باشد حتما برایش جهنم ابدی خواهد بود.
سوال : مایان در آخرت از کدام چیز سوال می‌شویم؟
جواب : از اوامر ونواهی الله که در هر حالت وحوادث اطاعت کنیم ومسئولیت شرعی مان را فراموش نکنیم باید عکس العمل شرعی درمقابل‌شان داشته باشیم.
سوال: آیا مرگ پایان همه کارها نیست؟
جواب: نخیر مرگ ختم همه مشکلات دنیا برای مسلمان است ومرگ آغاز زندگی ابدی پرنعمت است ولی برای کافر ومنافق آغاز عذاب است اولین منزل آخرت برخ است است.
سوال: وقتی که در هرکار قضا وقدر الله و اراده الله جل جلاله  باشد پس گناه ماچیست؟
جواب:  قضا و قدر واراده الله  مارا به  انجام کاری ویامنع ازکاری دعوت و مجبور نمی کند این ما هستیم اگر کاری را بخواهیم انجام می‌دهیم و اگر نخواهیم انجام نمی‌دهیم به همین خاطر مافردا مورد محاسبه وباز پرس قرار می‌گیریم ازهرچیزی که کردیم وگفتیم شنیدیم… سوال می‌شویم.
سوال: درکدام نوع حالت وحوادث درآخرت ازما پرسان می‌شود؟
جواب : از همان حالت وحوادثیکه در ختیار ما است هرچیزیکه از دایره اختیارما خارج است پرسان نمی‌شویم مانند مرگ مریضی بی‌دست پاشدن سفید و یاسیاه، فقیر ویا بودن…
سوال : چرا حوادث ویا مصیبت برما می‌آید؟
جواب: بخاطریکه سه مورد. یک باید تزکیه شویم، دو تقدیم کردیم یعنی درعمل مان اصلاح بیاوریم سه بخاطرعبرت بگیریم.
سوال: آیا اراده و قضا و قدر الله  مارا مجبور به انجام اعمال‌مان نکرده‌است؟
جواب: نخیر قضا و قدر الله بدین معنا است که الله می‌دانست که مردم درآینده چه کارهای را انجام می‌دهند وآنرا نوشت و در قرآن آیه 22 سوره الحدید می‌فرماید «هیچ مصیبتی (ناخواسته) در زمین و نه در وجود شما روی نمی‌دهد مگر اینکه همه آنها قبل از آنکه زمین را بیافرینیم در لوح محفوظ ثبت است؛ و این امر برای خدا آسان است! وآیات متعدد مانند آیه 34 سوره اعراف آیه: 145 آل عمران آیه: 51 توبه.. واراده به این معنا است هیچ عمل درملک الله بدون اراده الله خارج از کنترول الله نمی‌باشد صورت نمی‌گیرد موضوع اراده را در آیه22 سوره تکویر هم بیان کرده است.
بخش قبلی | بخش بعدی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version