نویسنده: احمد شعیب

تهاجم فکری در فضای مجازی

امروزه فضای مجازی بستر مناسب و گزینه خوبی برای دشمنان اسلام قرار گرفته است تا از این طریق بتوانند با راه انداختن جنگ فکری در این فضای، بین اندیشمندان، جوانان با ایمان، مسلمان و نیروی رو به رشد و تحصیل‌کرده به اهداف و شاخصه‌های شوم‌شان دست یافته و باعث ایحاد تنش بین کشورهای اسلامی و منطقه شوند.
بنابراین، کشورهای اسلامی و جوانان غیور سرزمین‌های اسلامی برای جلوگیری از عواقب تهاجم فکری از طریق فضای مجازی بایستی متوجه این عواقب ناگوار باشند و تدابیر اندیشمندانه‌ای را با خردجمعی روی دست گرفته و به مقابله با بحران‌های ناشی از جنگ فکری رفته و تا حد توان این معضل ویرانگر را نابود سازند.
بدین ترتیب، وظیفه مسئولین مسلمانان است تا در سرزمین‌های اسلامی متوجه فضای مجازی رایج از قبیل: فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام، تویتر و سایر شبکه‌های مجازی و اجتماعی در کشورشان باشند و به خوبی این بستر را مدیریت و کنترول نمایند.
وظیفه مسئولین کشورهای اسلامی است که باید متوجه باشند نحوه استفاده از اینترنت و فضای مجازی بین جوانان و نیروهای کاری خویش آموزش داده و جنبه‌های مثبت آن را برای جوانان و قشر ذکور و اناث و کتله باسواد و تعلیم یافته به درستی آموزش دهند تا هرچه بیشتر جنبه‌های مثبت آن نمایان شده و از فضای مجازی برای برداشتن گام‌های مثبت در جهت پیروزی در میدان جنگ فکری، در ستیز و پیکار با دشمنان اسلام برخیزند.
چرا دشمنان اسلام کوشش دارند از طریق فضای مجازی به جنگ فکری علیه مسلمانان بروند؟
۱. فضای مجازی هزینه بسیار اندکی داشته و به دسترس عموم قرار دارد و خیلی راحت می‌تواند بین آحاد ملت‌ها نفوذ کند.
۲. امروزه عموم مردمان دنیا با فضای مجازی آشنا هستند و اکثریت به جای مطالعه و مشوره کوشش دارند از طریق فضای مجازی پاسخ مشکلات‌شان را بیابند.
۳. متاسفانه جوانان و نوجوانان که آینده یک مملکت را تشکیل می‌دهند و به جایی که درست آموزش ببینند خیلی راحت‌‌تر از طریق فضای مجازی دست‌خوش دشمنان قرار گرفته و به این فضا طوری اعتیاد پیدا می‌کنند که دیگر وقت و زمانی برای ساختن نیروی مجرب انسانی باقی نمی‌ماند.
۴. فضای مجازی برای دشمنان اسلام گزینه خوبی است تا خیلی راحت از طریق ساخت اکانت‌های جعلی و متعدد اذهان عمومی را مخدوش ساخته و باورهای غلط خویش را بین سرزمین‌های اسلامی گسترش داده و به نتایج دلخواه‌شان برسند.
۵. متاسفانه فضای مجازی طوری است که همه افراد میت‌وانند اظهارنظر کنند و خیلی راحت انسان‌های خام احساساتی شده و عقده‌های‌شان بیرون ریخته و باعث تنش‌ها و سردرگمی‌های خاص در یک جامعه شوند.
چگونه میتوان از جنگ فکری از طریق فضای مجازی در امان بود؟
۱. مدیریت درست و قانون‌مند فضای مجازی توسط افراد کارآموز؛
۲. آموزش‌های رایگان نحوه استفاده درست از فضای مجازی؛
۳. اگاهی‌دهی به عموم شهروندان از جنبه‌های مثبت فضای مجازی؛
۴. آگاهی‌دهی به عمومی مردم برای جلوگیری از تهاجم فکری در فضای مجازی؛
۵. آگاهی‌دهی از عواقب ناگوار استفاده نادرست از فضای مجازی؛
۶. در نظر گرفتن شبکه‌های مجازی با عناوین موثر اسلامی و زیبایی‌های دین مبین اسلام؛
۷. در نظر گرفتن برنامه‌های متنوع اسلامی برای نشر در فضای مجازی برای شهروندان؛
۸. وضع قانون و مقرراتی که طور قاطعانه با عاملان بی‌عدالتی و هنجارشکن فضای مجازی برخورد شود؛
۹. تشکیل نیروهای مجرب برای شناسایی عاملان ناهنجاری‌های اجتماعی در فضای مجازی؛
۱۰. در نظر گرفتن مجازات برای افرادی که از این فضا سوء استفاده می‌کنند؛
۱۱. فعال بودن و بیدار بودن مسئولین در همه حالات ممکن شبانه‌روزی تا مبادا فرصتی به دشمن داده و باعث بروز صدمه و آسیب کشور گردند.
مهمترین آسیب های فضای مجازی:
۱. آسیب فکری و عاطفی در فضای خانواده‌ها: استفاده بیش از حد متعارف به اینترنت به وابستگی شدید روانی و فکری می‌انجامد و حتی فضای مجازی و ابزار اجتماعی به درون خانواده‌ها بین والدین و فرزندان جدایی فکری، عاطفی و فیزیکی منجر می‌شود.
۲. آسیب جسمانی: فشارهای عصبی، چاقی، انزوا، چشم درد و… یک نوع تأثیرات و گسستگی محسوس و نامحسوس زیادی را در جامعه بر زندگی خانواده‌ها و فرزندان گذاشته است.
۳. آسیب اجتماعی و فرهنگی: گاه مشاهده می‌شود که افراد چنان در اتاق‌های گفت‌وگو غرق می‌شوند که حتی زمان صرف غذا را فراموش می‌کنند. این‌ها علایمی شبیه الکلی‌ها یا معتادان دارند و بسیاری از آن‌ها از بی‌خوابی رنج می‌برند و از نظر روحی و جسمی خسته‌اند و حتی روابط‌شان با اطرافیان به حداقل می‌رسد.
راهکارهای پیشگیری و کاهش آسیب‌های فضای مجازی:
۱. آموزش مهارت‌های لازم به نسل جوان؛
۲. همراهی خانواده با فرزندان و ایجاد فضای صمیمی در خانواده؛
۳. ایجاد رابطه اعتماد بین والدین و فرزندان؛
۴. نکشاندن روابط فضای مجازی به فضای واقعی و پرهیز از وبگردی‌های بی‌هدف در فضای خانواده؛
۵. مطرح نکردن اسرار و مشکلات زندگی خود در فضای مجازی و عدم انتشار معلومات شخصی و خانوادگی؛
۶. تشویق به شرکت در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اسلامی و تقویت این‌گونه رفتارها توسط والدین؛
۷. وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر جهت برخورد با مجرمان جرایم اینترنتی و اجرایی نمودن این قوانین؛
۸. ساخت و پخش فیلم‌ها و سریال‌هایی با موضوع اینترنت و مزایا و معایب آن؛
۹. هنجارسازی‌های مثبت و ترویج فرهنگ اسلامی و استفاده سالم و صحیح از اینترنت و فضای مجازی؛
بنابراین، انتخاب تهاجم فکری خصوصاً فضای مجازی برای دنیای غرب گزینه خوبی است تا بر جوانان مسلمان سرزمین‌های اسلامی تسلط یافته و با نشر پلان‌های شوم و سرگرم‌کننده کاذب از طریق فضای مجازی افکار آن‌ها را مخدوش ساخته و در همان بستر نابسامان مجازی آنها را نگه‌داشته تا از درس، مطالعه و پیشرفت علمی دور بمانند و فرهنگ غلط خویش را بین‌شان رواج داده و خیلی راحت و بدون هزینه‌های گزاف باعث شکست سرزمین‌های اسلامی در عرصه پیشرفت و ترقی و آبادانی شوند.
ادامه دارد…
بخش قبلی | بخش بعدی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version