نویسنده: ابومهاجر
مدرنیته
مدرنیته پدیدهای است که در قرون اخیر بعد از صنعتی شدن جهان روی کار آمد، و توانست با شور و شوق ایجاد شده از طرف خانههای مد غربی بهصورت برقآسایی جهان را فتح کند. و هیچ شهر، روستا و حتی خانهای نبود که از این پدیده در امان باشد و مدرنیته نتواند به آنجا جای پایی باز نکند.
بنابراین، گرایشهای مختلف در بخشهای متفاوت زندگی انسان پدید آمد، دیگر انسان روش زندگی جدیدی را اختیار کرده بود و نمیخواست با روش سنتی گذشته زندگی کند؛ بلکه روش قبلی خود را، روشی خشن در تعذیب نفس و بدور از اخلاق انسانی تصور میکرد.
مدرنیته توانست بر افکار، خواستهها، انگیزهها، اهداف و اعتقادات انسانها تاثیر به سزایی بگذارد و اهداف طراحی شده توسط سازندگان، دنیای جدید را در اعماق زندگی بشر وارد کند؛ بهگونهایکه با آمدن این پدیده، ساز و کار جدید در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، تحول دینی و اجتماعی بزرگی پدید آمد و خواستگاههای طراحان آن در تفکر و اندیشۀ تک تک افراد اجتماعات بشری نفوذ کرده، عملی شدند؛ که از خواستگاههای آن، میتوان موارد زیر را نام برد:
جدایی دین از دولت و قدرت؛
یکسان دانستن فرامین اسلامی و قوانین نامتعادل کلیساهای مسیحی؛
اعتقاد به اینکه دین، سدّ راه رنسانس، اکتشاف و پژوهش است؛
برداشتن حجاب؛ چرا که حجاب با تمام انواع خود، یادآور حرمسراهای کهن شرق و نشان خودکامگی مرد در حق زن تلقی میشود و کشف حجاب را نخستین گام اصلاح و پیشرفت میدانند؛
اعتقاد به اینکه قانون ارث، ازدواج و طلاق از اجتهادات فقهای مسلمان هستند و اهمیت خاصی ندارند؛
ایجاد تغییرات و اصلاحات در جامعه و ریختن آن در قالب جامعهی غربی؛
اجرای اصول، و معیارهای غربی را نیاز زمان دانستن؛
آزادی در باب ربا، شراب، قمار و روابط آزاد جنسی؛
اعتقاد به ملیگرایی؛
استعمار و به بردگی کشاندن ملتها؛
غارت مواد خام موجود در سرزمینهای اسلامی؛
تسلط نظامی، سیاسی و اقتصادی بر کشورهای اسلامی؛
سعی به احیای تمدنها و زبانهایکهن رومی و برتر دانستن الفبای لاتین؛