نویسنده: ابو مهاجر

بسم الله الرحمن الرحیم

مقدمه

الحمدلله رب العالمین و الصلاة والسلام على سيد الأنبياء والمرسلين و بعد…

 عصر حاضر، عصر انقلاب و پیشرفت، در روابط و علاقه‌ها، نقل افکار و معلومات است و  کوتاهی فاصله زمان، تمام عالم را بمثابه یک قريه کوچک قرار داده است. انقلاب و پیشرفت مذکور با وجود آسایش مادی که برای بشر به ارمغان آورده، نتایج منفی و مشکلاتی را نیز به بار آورده است که گذشتگان به آن‌ها دچار نبوده‌اند، از آن جمله این‌که گوشه‌گیری برای هيچ‌کس ممکن نیست، نه افراد می‌توانند گوشه گیری اختیار کنند و نه دولت‌ها، و اما مشکل عمده این است که افراد این زمان خود را در مقابل موجی از معلومات پراکنده و متناقض احزاب، گروه‌های سیاسی، مذاهب، اديان و فلسفه‌ها، می‌یابند، که نمی‌توانند حق را از باطل  تشخیص دهند. و بخش روحى و معنوى هر جامعه و ملت را همانا افكار و معتقداتش تشکیل مي‌دهد. وقتی‌كه مفكوره و معتقدات آن درست و خالی از انحراف باشد. سلوك و اخلاقش نير رضايت بخش و پسنديده خواهد بود. اما هرگاه با نفوذ اجانب و بیگانگان افکار منحرف وارد جامعه گردد. ملت دچار بی‌نظمی و تصادمات فکری و عقیدتی خواهد شد. 

    صهيونیزم جهانى، مبشرين كليسائى و ديگر حلقات مغرض چون بر این نکته آگاه‌اند در راه منحرف ساختن جوانان مسلمان و مشوش كردن اذهان شان سخت كمر بسته‌اند تا بدين وسيله آنان را از عقايد ناب اسلامى دور نموده، افراد بى‌هدف و لاابالى سازند كه طبق ميل آنان حركت نمایند.

بنابرین برعلماء و دانشمندان و دعوت‌گران مسلمان لإزم است كه در راه جلوگیری از نشر و گسترش عقاید منحرف و غیر اسلامی سعی و تلاش نموده، نگذارند كه دست‌هاى پليدشان جوانان‌ما را به بي‌راهه بکشانند و لازمه این جنگ سرد، مسلح شدن به سلاح شناخت است تا از مفکوره‌های اعتقادی و رفتارهای عملی آن‌ها در زندگی اجتماع خودشان آگاهی حاصل کنیم. تا راه تشخیص اعتقاد صحیح و بهتر زیستن برای ما هموار گردد.

 الحمدلله در اين مورد علماء و دانشمندان روشن‌ضمير فعالیت‌های ارزشمندی انجام داده اند و كتاب‌هاى تاليف كرده‌اند كه مي‌توان از آن جمله كتب: الملل و النحل، اظهار الحق، الموسوعة الميسرة في الاديان والمذاهب المعاصرة”، الموجز في الاديان و المذاهب را نام برد.

كتب مذكور با وجود اينكه  معلومات فراواني را با كمال دقت و امانت ارائه داده‌اند اما به زبان عربی نوشته شده‌اند لذا به همین منظور خواستيم برای آماده سازی کتابی علمی و موضوعی اقدام نماییم که تمام آن معلومات را در بر گیرد، و از خلال آن بتوانیم برای خوانندگان محترم  حقایق علمی را در چهار چوب دقیق موضوع، گنجانده، تقدیم نماییم.

 در این موضوع از منابع فوق استفاده شده است خصوصاً از ترجمه کتاب “الموسوعة الميسرة في الاديان والمذاهب” ترجمه م.ط.عطایی.

امید است که مورد قبول بارگاه اللهی قرار گرفته، برای خوانندگان محترم مفید واقع شود.

این موضوع دارای چهار فصل می‌باشد و هر فصل شامل چند بخش تقسیم شده است. که در فصل اول ادیان سماوی، در فصل دوم ادیان غیر سماوی، در فصل سوم فرقه‌های شبه ادیان و در فصل چهارم  بعضی از مکاتب فکری، سیاسی، اقتصادی و نظام‌های اجتماعی مورد بحث قرار گرفته است.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version