یکی دیگر از کشورهای متجاوز به افغانستان که کارنامۀ بسیار تاریک نظامی دارد و جنایتهای بیشماری را در این کشور مرتکب شده است، کشور استرالیا است. سربازان این کشور در موقعیتها و زمانهای مختلف و بهروشهای مختلف، افغانها را به قتل رساندهاند. این موارد سپس با عنوان «پروندههای افغان» معروف و مشهور شدهاند و فردی بهنام «دیوید مک براید»، افشاگر استرالیایی این جنایات را به بنگاه خبررسانی استرالیا فاش کرد و این بنگاه، آنها را تولید و طبقهبندی کرد.
پروندۀ افغان مجموعهای از اسناد نیروهای دفاعی استرالیا در مورد عملیات نیروهای ویژۀ استرالیا در افغانستان است. این اسناد دربرگیرندۀ موضوعات مختلفی بود، اما چیزی که توجهات را جلب نمود، جزئیات مرتبط به چندین مورد کشتار غیر قانونی مردان و کودکان غیر مسلح بود.
این اسناد و شواهد، طیف گستردهای از موضوعات از جمله موارد متعدد کشتار غیرقانونی و جنایت جنگی در حق غیر نظامیان غیر مسلح را پوشش میدهد. این اسناد شامل حداقل ده مورد کشتار غیرقانونی مردان و اطفال غیر مسلح است. دو رویداد از این ده مورد که هر دو در سپتامبر 2013م. اتفاق افتاده بود، در حال حاضر نیز تحت تحقیق نیروهای دفاعی استرالیا قرار دارد.
کشتار ارزگان
یکی از این رویدادها در مورد پدر و پسری اهل ولایت ارزگان که هر دو غیر مسلح بودهاند، میباشد. «بسم الله آزادی» و فرزند وی «صادق الله» در جریان یورش و حملۀ نیروهای متجاوز استرالیایی در ولایت ارزگان به شهادت رسیدند. نیروهای متجاوز استرالیایی ادعا کرده بوند که بسم الله تفنگچه را به سمت نیروهای استرالیایی نشانه گرفته بوده است، اما برخلاف این ادعا، وقتی روز بعد سربازان بر صحنه حاضر شدند آن دو را درحالیکه شهیده شده بودند بر یک رختخواب کنار هم یافتند که این نشانۀ آن است که آنان هنگام خواب شهید شده بودند.
در همین ولایت در سال 2012م. نیز یکی از عساکر متجاوز استرالیایی، یک مرد افغان را درحالیکه در مزرعه و زمین خود مشغول کار بوده است، به شهادت رسانده است. این عسکر، «اولیور شولتز» نام دارد و محکمۀ استرالیا نیز وی را در معرض متهمشدن به جنایت جنگی دانسته است.
همچنین این اسناد شامل این مورد جنایت جنگی نیز بودند که یک عسکر متجاوز استرالیایی وقتی با یک زندانی تنها بوده است و زندانی تلاش کرده است سلاح او را بگیرد، به وی شلیک کرده است و او را به شهادت رسانده است.
در موردی دیگر، عساکر متجاوز استرالیایی در سال 2013م. یک مرد افغان را درحالیکه بر موتر سیکل خود سوار بود، به شهادت رساندند و خانمی که پشت سر وی سوار بوده است را نیز مجروح ساختهاند.
رویداد دستهای بریدهشده
این اقدام، یکی دیگر از اقدامات جنایتکارانه و وحشیانۀ نیروهای متجاوز استرالیایی بوده است، در این مورد آنان انگشتان مجاهدین و شهدایی را که در نبرد با آنان به شهادت رسیده بودند را بریده و برای اثر انگشت نزد خود نگه میداشتهاند.
قبل از وقوع این رویداد، نیروهای ویژۀ استرالیایی در جستجوی یک هدف مهم دولت استرالیا با نام مستعار «هدف شمشیر» بودند. در این هدف، آنان بهدنبال یکی از مجاهدین بودند که بهزعم آنان مسئول حملات بیشماری بوده است. در این عملیات جستجو، بیش از صدوبیست عسکر و طیارههای نظامی شرکت داشتند. در پروازی در ولایت زابل، چهار تن از مجاهدین به شهادت رسیدند. یکی از سرجوخههای نیروهای استرالیا، اجساد را تلاشی و تفحص کرده بود و پس از آن با نیشتر، یک دست از هرکدام از مجاهدین را قطع کرده بود. عساکر متجاوز استرالیایی، در این عملیات مکلف بودند تا درصورت امکان، اثر انگشت و اسکن چشم هر عضو از اعضای مجاهدین که شهید میشود را گردآوری کنند.
این جنایت درحالی بود که این عمل یعنی قطعکردن عضو بدن فرد مرده از نظر قوانین جنگی خودِ متجاوزین نیز نقض قوانین جنگی بهحساب میآید. پس از این اتفاق، سروان «اندرو هاستی» از این رویداد ناراحت شد و آن را به مقام ارشد خود گزارش داد.
اعضای ارتش استرالیا، جلسۀ آموزشی که فقط 9 روز قبل از این واقعه برگزار شده بود و در آن صریحا اجازۀ قطعکردن دست داده شده بود را، متهم نمودند.
موارد جنایات جنگی و عساکر متجاوز متخلف
موارد جنایات جنگی نیروهای استرالیایی که در این گزارش توسط افشاگر استرالیایی پخش شده است، حداقل در شهادت 39 نفر از مردم غیر مسلح و بیگناه افغان بهوضوح دیده شده است. در این مورد حداقل 35 نفر از اعضای نیروهای ویژۀ هوایی استرالیا متهم هستند و در این جنایات جنگی مستقیما دست داشتهاند.
آثار پخش گزارش جنایات جنگی استرالیاییها
کشورهای متجاوز همواره خود را مهد تمدن و آزادی بیان میدانند و همیشه کشورهای دیگر را متهم به نقض این موارد میدانند، اما کشور استرالیا پس از افشای موارد جنایات جنگی عساکرش در افغانستان بلافاصله به دفتر ارگان پخشکننده یورش بردند. پلیس فدرال استرالیا در تاریخ 5 ژوئن سال 2019م به مقر شبکۀabc در شهر سیدنی استرالیا یورش برد و برای هشت ساعت آنجا را تلاشی کردند که طبق گزارش، علت آن پروندههای افغانستان بوده است.
این یورش بلافاصله با نقد گستردۀ مردم مواجه شد و یک درخواست مبنی بر دسترسی آزاد به اطلاعات از این رویداد نشان داد که نیروهای استرالیایی عمداً خبرنگاران را مورد هدف قرار میدادند و حتی محاکمۀ خبرنگاران دخیل در موضوع نیز در دستور کار بود.
این یورش که به شدت با موضوع آزادی بیان مخالف بود، حتی به مجلس سنای کشور استرالیا کشیده شد و آنان این کار نیروهای دفاعی را تردید و نکوهش کردند. این یورش نهتنها با اینجا متوقف نشد بلکه چندی قیبل اعلان شد که فرد افشاکنندۀ جنایات جنگی در محکمهای مورد محاکمه قرار خواهد گرفت و باید نسبت به دستبرد به مدارک و اسناد محرم، پاسخگو باشد! در نتیجۀ این موضوع، آقای دیوید مکبراید، به اشتباه خود در این زمینه اعتراف کرد و از دولت استرالیا تقاضای بخشش کرد.
خودکشی عساکر متجاوز
اثر دیگری که افشای جنایات جنگی نیروهای ویژۀ استرالیایی داشت، روند بیسابقۀ خودکشی عساکری بود که در این جنایات جنگی دست داشته بودند. روزنامۀ «دیلیمیل» گزارش داده است که در این مورد یک زن و هشت عسکر مرد از نیروهای استرالیایی بین سنین 20 تا 50 ساله در جریان سه هفته خودکشی کردهاند. این روزنامه گزارش داده است که استرس ناشی از این گزارش، (گزارش جنایت جنگی) که شواهدی از قتل 39 نفر توسط نیروهای ویژۀ استرالیا را افشا کرد در برخی از این خودکشیها نقش داشته است.