الحمدلله خالق الوجود من العدم و جاعل النور من الظلم فمخرج الصبر من الالم و ملقي التوبة على الندم فنشكره على المصائب كما نشكره على النعم و نصلي على رسوله الاكرم ذي الشرف الاشم و النور الاتم.
مقدمه
یکی از گناهان که امروزه در جامعه شدیداً رواج یافته و بسیاری به آن مبتلا گشته و آن را جاگزین قرآن نموده اند. و گوش خود را از شنیدن آواز شیرین و روح افزای قرآن محروم نموده دین و ایمان خود را به منجلاب فساد و فسق کشیده اند ، موسیقی است. گناهی که عام گشته است. خانه هیچ مومنی یافت نمی شود که تمام خانه یا حداقل چندین نفر به آن مصاب نباشند.
در حالی که موسیقی نه تنها حرام است بلکه خود مقدمه و زمینه ساز گناهان بی شمار دیگری است. درین مقاله بعون الله تعالی و توفیقه کوشش میشود تا برای خوانندگان گرامی حرمت موسیقی از دید قرآنکریم و سنت رسول صلی الله علیه و سلم ثابت شده و در ضمن عواقب و اضراری را که موسیقی به دینداری ، روح و روان ، قلب و جسم میرساند مورد خوض و غور قرار گیرد.
تعریف موسیقی و بعضی اصطلاحات مربوط به آن
۱. موسیقی: كلمه اي است يوناني كه با كمي تغييرات وارد لغت عرب شده است و به فن تركيبات صداها به نحوي كه به گوش خوشايند باشد. موسیقی گفته میشود .
و یا طبق یکی از پذیرفته شده ترین تعاریف ، موسیقی به اصواتی گفته میشود که آگاهانه و عمدا تولید شوند.
موزیک از واژهای یونانی گرفته شده از کلمه Mousika و مشتق از کلمه Muse میباشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان است. نعوذ بالله
برخي گفته اند: «ان الموسيقي تعني الغناء» يعني موسيقي همان غنا است كه موسيقي مربوط به آهنگ است و غنا مربوط به خواندن
۲. غنا: به صوتي گفته مي شود كه قواي شهواني را در انسان تحريك مي نمايد و زمينه طغيان نفس و وسوسه شيطان را فراهم مي آورد. عنان از کف آدمی خارج نموده و او را مست می نماید.
۳. طرب: عبارت از شادی یا اندوهی که باعث خفت و سبکی و برهم خوردن تعادل و توازن انسان می گردد.
۴. لهو: لهو یعنی سرگرمی و اشتغال به کاری عبث و بیهوده ، غفلت ، دور شدن از ذکر و یاد الله ، دور شدن از معنویت ، دور شدن از واقعیت های زندگی ، دور شدن از کار و تلاش و فروغلطیدن در ابتذال و بی بندوباری