نویسنده: سید مصلح‌الدین

کشتارِ درسدن (DER seden)

بمباران شهر درسدن توسط نیروهای متفقین، که در فوریه ۱۹۴۵ رخ داد، یکی از بحث‌برانگیزترین اقدامات نظامی در طول جنگ جهانی دوم است. در آن دوران، قدرت نظامی هیتلر به شدت کاهش یافته بود و تنها چند ماه تا پایان جنگ باقی مانده بود، اما با این حال، این شهر تاریخی به شدت بمباران شد.
در تاریخ ۲۸ مارس ۱۹۴۵، وینستون چرچیل دستور داد که شدت حملات هوایی بر فراز شهرهای آلمان کاهش یابد و تمرکز بیشتر بر روی مراکز نظامی و صنعتی باشد. این تصمیم پس از انتقادات گسترده‌ای که از بمباران‌های گسترده‌ی شهرهای آلمان مانند درسدن وجود داشت، اتخاذ شد. این انتقادات نه تنها به خاطر تلفات غیرنظامیان بلکه به دلیل تخریب گسترده‌ی میراث فرهنگی بود.
در حمله به درسدن، که از ۱۳ تا ۱۵ فوریه ۱۹۴۵ انجام شد، بیش از ۱۲۰۰ هواپیمای بمب‌افکن بریتانیایی و آمریکایی حدود ۳۹۰۰ تن بمب انفجاری و بمب‌های آتش‌زا از جمله بمب‌های بشکه‌ای و فسفری را بر این شهر ریختند. این حملات منجر به یک طوفان آتش شد که حدود ۳۹ کیلومتر مربع از مرکز شهر را نابود کرد و بر اساس برآوردها، بین ۲۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ تن جان باختند.
روزنامه آلمانی «دی‌ولت» در گزارشی درباره این حمله، فاجعه را به این شکل توصیف کرد: «در درسدن، تنها در عرض یک شب، صدها هزار نفر را نابود کردند و بی‌شمار گنجینه‌های فرهنگی را تخریب نمودند. زنان باردار از پنجره‌های بیمارستان‌ها به بیرون پریدند تا در آتش نسوزند. اما در عرض چند دقیقه، آن‌ها و نوزادان‌شان به توده‌ای از خاکستر تبدیل شدند. هزاران نفر که توسط بمب‌های آتش‌زا به مشعل‌های زنده تبدیل شده بودند، به سمت حوض‌های آب دویدند، اما فسفر آن‌ها را حتی در آب می‌سوزاند.»
نیروهای جبهه مخالف هیتلر که سعی در از بین بردن مردم آلمان داشتند، تنها به واقعه‌ی درسدن اکتفا نکردند؛ به طوری که روز بعد بمباران، چرچیل دستور داد تمام بازماندگان بمباران‌ها را در ساحل رودخانه الب (ElbeRiver) به رگبار ببندند.
٤٥ سال بعد از ویرانی درسدن، دیوید ایروینگ (David Irving)، در کاخ فرهنگ درسدن به سخنرانی پرداخت؛ ایروینگ در سخنرانی خود به جمله‌ای مشهور از چرچیل اشاره کرد: نمی‌خواهم در مورد چگونگی نابود کردن اهداف با اهمیت اطراف درسدن به من پیشنهاد دهید. من پیشنهادهایی می‌خواهم در مورد چگونگی کباب کردن ششصد هزار پناهنده‌ای که از برسلاو به درسدن آمده‌اند.
در مورد میزان تلفات بمباران شهر درسدن، آمارهای مختلفی از بیست‌هزار نفر تا پانصدهزار نفر اعلام می‌شود. بمباران‌ها حداقل دوازده‌هزار خانه را ویران کرد و هزاران نفر از کسانی که در پناهگاه‌ها بودند هم کشته شدند.
 نکته مهم این بود که هزاران نفر از قربانیان، نه بر اثر ترکش بمب‌ها که بر اثر خفگی مردند. آن چنان روی درسدن بمب ریخته شد که بمب‌ها اکسیژن شهر را مصرف کرده بودند و در همان چند دقیقه‌ای که طول کشید تا باد، اکسیژن تازه بیاورد، همه خفه شدند. حملات هوایی به شهر درسدن توسط نیروی هوایی سلطنتى بريتانيا (RAF) و نیروی هوایی آمریکا (USAAF) انجام گرفت.
 قحطی وحشتناک بنگال در سال ١٩٤٣، تشدید قحطی ایرلند در سال ۱۸۷۹، تجزیه هندوستان در سال ١٩٤٧، سرکوب انقلاب مردم عراق در سال ۱۹۲۰، کشتار آمریت سر در هندوستان در سال ۱۹۱۹ و ایجاد شکنجه‌گاه‌های عدن در یمن در طی سال‌های ١٩٦٣ تا ١٩٦٦ را نیز بر جنایات روباه پیر (انگلستان) بیافزایید.
جالب است بدانید که تنها ایالت متحده آمریکا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ بالغ بر ۵ ترلیون دلار بابت مصارف جنگی هزینه کرده است.
از جنایات آمریکا و نکبت‌باری‌های آن در طول تاریخ که سخن بسیار گفته و شنیده‌ایم؛ بعنوان مثال بمباران لانوس (دو میلیوت تُن بمب) بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳، به برده گرفتن ۱۵ میلیون آفریقایی طی سال‌های ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰، میلادی ترور رهبران مسلمان در آمریکا (مالکوم ایکس در ۱۹۶۵ و مالکوم شباز در ۲۰۱۳) استفاده از ۴۰۰ سیاه‌پوست آمریکایی بعنوان موش آزمایشگاهی در سال ۱۹۷۲، قاچاق ۳۰۰ هزار کودک و عدم پیوستن به کنوانسیون حقوق کودکان، ایجاد ۱۰۰ زندان مخفی و هولناک در سراسر جهان، قتل‌های زنجیره‌ای در شیلی (سالوادور آلنده و ویکتور خارا در ۱۹۷۳)، مرگ نیم میلیون کودک طی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹٦ در عراق به دلیل تحریم غذا و دارو توسط آمریکا، تحمیل وحشیانه‌ترین و بی‌رحمانه‌ترین شکنجه‌ها در زندان‌ها (بالاخص در زندان گوانتانامو)، و بسیاری از فجایع دیگر.

منابع و مآخذ

۱ـ قرآن کریم.
۲ـ کندوکاوی در اوضاع جهان و انحطاط مسلمانان«ماذا خسر العالم بانحطاط المسلمين»/ ابوالحسن علی ندوی /مترجم: عبدالحکیم عثمانی/ نشر: احسان چاپ دوم، ۱۳۸۸هـ ش.
۳ـ سیمای خانوادگی خاندان چرچیل/ عبدالله شهبازی.
۴ـ جنگ پنهان چرچیل/ مادوسری موخرجی (Mukherjee Madhusree).
۵ـ شماره ۷۲ و۷۳ ماهنامه جنگ­افزار.
۶ـ درسدن/ مک­کی/ الکساندر.
۷ـ هیتلرآدولف/ نبرد من/ تهران نشر معیار اندیشه.
۸ـ  ظهور و سقوط رایش سوم/ ویلیام شایرر/ ۱۹۶۰.
۹ـ آدولف هیتلر/ کتاب شناسی درن ارزی جنگل سبز/ ۱۹۹۴.
۱۰ـ دیدگاه جهانی/ هیتلر طرح اولیه/ قدرت ابرهارد جکل/ کمبریج انتشارات دانشگاه هاروارد.
۱۱ـ مکاید یهود/ حبنکة المیدانی/ دارالقلم دمشق/ ۱۴۲۳هـ.
بخش قبلی | پایان
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version