نویسنده: شعیب احمد غزنوی
روزمرگی‌های هر فرد، همان حیات خلوتی است که با قرار گرفتن در آن، دنیای زیبای بیرون دیده نمی‌شود. روزمرگی، دشمن خلاقیت و شکوفایی اندیشه است. نگذارید در دایره‌ای مشخص عمرتان به سر آید. راضی نباشید که کارهای سطحی و معمولی، عمر شما را کوتاه کند. کارهایی را که مداوم انجام می‌دهید، تبدیل به عادت می‌شوند و آنگاه فکر و ذهن شما در همان محور گیر کرده و دچار ایستایی می‌شود. فعالانه زندگی کنید و همواره امیدوار باشید؛ زیرا درخت زندگی منفعلانه به برگ و بار نمی‌نشیند. هر لحظه را فرصتی از جانب الله بدانید و به نیکی از آن استفاده کنید. گاهی دل به دریا بزنید تا در دریای زندگی شناگر خوبی باشید. به ایده‌های جدید و تازه، روی خوش نشان دهید و ریسک کردن را بیاموزید. سعی کنید خود را تغییر دهید. گاهی مسیرتان را به محل کار عوض کنید.
با دوستانی دیگر اما اهل فضل و اندیشه همنشین باشید. به ملاقات کسانی بروید که قطار پیشرفت‌شان سرعت مطلوبی دارد و از رمز و راز پویایی‌شان جویا شوید. کتاب‌های تازه و مفیدی را بخوانید. به مهارت‌افزایی فکر کنید و در این زمینه حرکتی روشنی‌بخش و جدی داشته باشید. با ورزش آشتی کنید و آن را مهم بدانید. برای پادکست و فایل‌های صوتی مفید وقت بگذارید. برای یادگیری بیشتر و بهتر، برنامه‌ریزی کنید. در کارهای خیریه و فعالیت‌های اجتماعی سهیم باشید. افرادی را که کارهای ارزشمندی انجام داده‌اند، از ته دل تشویق کنید. یاد بگیرید در برخورد با دیگران، کلمات زیبا تقدیم کنید که از تقدیم کردن گل‌های زیبا نیز مؤثرتر است. سعی نکنید هر سخنی را پاسخ دهید.
 در حد توان دست افتاده‌ای را بگیرید. زیبایی‌های زندگی دیگران را ببینید و از مشاهده عیب‌هایشان دیده بربندید. در خلوت و دور از چشم دیگران خود را محاسبه کنید و نیت و انگیزه‌های درونی خود را اصلاح کنید. در عبادت و بندگی کوشا باشید و عاشقانه به محراب انابت بروید. خود را از باتلاق فضای مجازی برهانید و نگذارید اوقات شما را همچون اژدهایی ببلعد. برای برنامه‌های مفید از خود شور و شوق نشان دهید. از پیشنهادهای خوبی که به شما داده می‌شود، استقبال کرده، آن را یادداشت وانگاه اجرایی کنید. برای سلامتی خود وقت بگذارید و در این زمینه آگاهی کسب کنید. با اراده مستحکم و حرکت در مسیر درست، خود را ارزشمند و متمایز کنید. یقین کنید که راه کسب علم همیشه باز است و هیچ وقت برای یادگیری دیر نیست، اما هرچه زودتر در این مسیر حرکت کنید، به نتایج مطلوب‌تر می‌رسید.
 متأسفانه اکثر انسان‌ها بر یک حالت راکد مانده و از حصول فضیلت‌ها تا آخر عمر محروم می‌مانند. یقینا اگر کسی خود را از شر عادت‌های روزمره رها نکند، مقام و مرتبه خود را تنزل داده است و توانمندی‌های فراوانی را که الله تعالی در وجود او گذاشته، همه را نادیده گرفته است.
Share.

۱ دیدگاه

Leave A Reply

Exit mobile version