نویسنده: عبدالحی لیّان

مبانی فکری شیطان‌پرستی

از آنجایی که شیطان‌پرستی، حداقل در شکل مدرن و جدید خود، زاییدۀ اندیشۀ غربی است، مبانی آن نیز برگرفته و یا متأثر از اصول و ارزش‌های غربی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:
۱. لیبرالیزم؛
مهم‌ترین و اصلی‌ترین مبنای ایدئولوژی غرب مدرن که اکنون به جریان غالب و حاکم در اندیشۀ سیاسی و اجتماعی غرب تبدیل شده، «لیبرالیزم» است. لیبرالیزم به معنای آزادی‌خواهی و لیبرال به معنای آزادی‌خواه و یا هوادار آزادی است. لیبرالیزم دارای اصولی است که با بررسی آن‌ها، ارتباط شیطان‌پرستی با این اصول روشن‌تر می‌شود.
الف) فردگرایی:
لیبرالیزم، فرد را اصیل و از هر ارزش مطلقی رها می‌داند. از دیدگاه این نگرش، تکلیف‌گریزی به‌عنوان حقی برای فرد محسوب می‌شود. این عقیدۀ شیطان‌پرستان که به‌نوعی خود را خدای خویشتن دانسته و باورها و مبانی سایر ادیان را رد می‌کنند، می‌تواند برگرفته از این اندیشۀ لیبرالیستی باشد.
ب) آزادی:
هستۀ مرکزی و مفهوم بنیادین لیبرالیزم، آزادی است؛ اما آزادی، وجوه و جهت‌های مختلفی دارد؛ آزادی از چه و برای چه؟ در لیبرالیزم، آزادی از قیدهای اخلاقی و دینی مطرح می‌شود؛ زیرا لیبرال‌ها با انکار بدیهی‌های دینی و ارزش‌های اخلاقی، آزادی نفس در زندگی دنیوی و لذت‌طلبانه را جستجو می‌کنند. امروزه شیطان‌پرستان نیز به پیروی از لیبرال‌ها و در پس شعار آزادی‌خواهی، فروگذاری از دین و اخلاق و رفتن به‌سوی آزادی در لذت‌های آنی را دنبال می‌کنند.
ج) عقل‌گرایی
لیبرال‌ها معتقدند که انسان می‌تواند با عقل ابزاری و جزئی، منافع خود را بشناسد و نیازی به وحی ندارد. از منظر آن‌ها، راهنما و هدایت‌گر انسان، عقل است نه وحی. این مبنای منجر به دین‌ستیزی، امروزه در فرقه‌های شیطان‌پرستی نیز دیده می‌شود.
بخش قبلی | بخش بعدی
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version