جنگ فكری عبارت از جنگ های پيچيده، خطرناک و دارای ابعاد گسترده و عمیقی است كه كفار که تمام نیروی علمی، روانی، تاریخی، و فرهنگی و حتی پا به پای ساینس و تکنولوژی آنرا به هدف تسخير مسلمانان و از بين بردن شریعت، ایمان، عقيده، اراده، عزم، اندیشه، عرف، عنعنات، سلوك و اخلاق مسلمانان و به منظور زدودن صبغۀ اسلامى از زندگى آنان با استفاده از وسائل غير نظامى به اين هدف به راه انداخته اند كه مسلمانان از تشخّص و هويت اسلامی شان محروم شوند.
درواقع هر جامعه ای به پا خواسته، برای دست یافتن به خودکفایی اقتصادی و گسستن هر گونه زنجیر وابستگی سیاسی و اقتصادی پلانی دارد و کوشش میکند تا علم و دانش و فن و هنر خود را در آن جامعه رشد دهد و علم نوین را در عرصه جریان بگذارد.
امروزه که جامعه غرب با آن همه تسلیحات نظامی و امکانات در دست داشته شان کوشش دارند جنگ فکری و تبلیغاتی را راه اندازی نمایند، هدف شان تسخير مسلمانان و جلوگیری از پیشرفت علمی و آکادمیک ممالک اسلامی و در نهایت از بين بردن ایمان، شريعت، عقيده، فكر، عرف، عنعنات، سلوك و اخلاق اسلامی است و به منظور زدودن صبغۀ اسلامى از جامعه دینی و مذهبی به خصوص کشورهای مسلمان اند؛ چراکه استفاده از تسلیحات و امکانات نظامی از یک سو هزینه های هنگفتی را در بر داشت و از سویی، ممکن است در این صورت سرانجام با اتحاد کشورهای اسلامی مواجه شوند.
تاریخ جنگ فكري
تاریخ جنگ فکری اکثریت دانشمندان اسلامی معتقد هستند که از آغاز خلقت انسان جنگ شیطان (سرلشکر قوت های باطل و طاغوت) با آدم علیه السلام و فرزندان او نوعی از جنگ فکری بود که بدون وسائل وابزار نظامی بخاطرتخدیر و تسخیر فکر شان به راه انداخته شد وگروها و طیفهای شیطان تا امروز آنرا به پیش میبرند.
ولی آنچه امروزه بنام جنگ فکری معروف شده و مورد بحث است جنگ جهان غرب علیه امت اسلام است که بخاطر اهداف شوم شان بعد از شکست جنگ های صلیبی با ترفندها و تکنیک های جدیدی به راه انداخته شده وجریان دارد.
به این اساس جنگ نظامی و تسلیحاتی صلیبی ها (200) سال در سرزمین های اسلامی باقی مانده وجنگیدند و (96) سال عملا بر قسمت هایی از سرزمین مسلمانان حکمرانی داشتند ولی در جریان حکومت شان وبعد از شکست شان مسلمانان از رنگ وبوی آنها متاثر نشده بودند و با گذشت ده ها سال بازهم عادات، فرهنگ، لباس وعقاید شان در بین مسلمانان از منفورترین عادات وفرهنگ ها شمرده می شد، باتوجه به اینکه آنها به اساس جنگ نظامی وتسلیحاتی آمده بودند ودر نهایت شکست خوردند ودر آن زمان به جنگ فکری برنامه دقیقی نداشتند.
بنابراین، مبداء جنگ فکری امروزه به همین نقطه میرسد که آن شکست فاحش لشکریان صلیبی در میدان های کارزار با مردان مبارز و مجاهد همیشه جان برکف مسلمان بود.
باتوجه به اینکه (لوئیس نهم) رهبر و امپراطور فرانسه در جریان جنگ های صلیبی بدست مسلمانان اسیر شد و در مصر به زندان المنصوره انداخته شد. لوئیس نهم امپراطور فرانسه در ایام حبس خود به قضیه شکست خود در جنگ های صلیبی فکر کرد که چرا شکست خورده ایم؟ و تا چه وقت ما شکست خواهیم خورد؟ و به این نتیجه رسید که تکنیک و نوعیت جنگ با مسلمانان باید عوض گردد و هیمن بود که طرح جنگ فکری شیطنت بزرگ را ریخت وبه مجرد آزاد شدن اش به اروپا رفت و دیگران را قانع ساخت (تا مسلمانان از مبادی، اصول وعقایدشان با جنگ فکری آگاه نشوند؛ چراکه کامیابی در جنگ نظامی وتسلیحاتی علیه مسلمانان ناممکن است.
شناخت واقعیت های مسلمانان
صلیبی ها در میادین جنگ فکری روی نکاتی تمرکز و تحقیق کردند تا مسلمانان را بهتر بشناسند و نقاط ضعف شان را از نزدیک شناسایی نموده و بتوانند از مسیر کوتاه تری برای شکست مسلمانان برنامه موفقانه ای بریزند و لذا روی نکات زیر تمرکز کردند:
۱. عوامل پیروزی مسلمانان؛
۲. نقاط ضعف فاتحان مسلمانان؛
3. تهیه نتائج شرق شناسی در ابعاد مختلف به طراحان و مجریان جنگ فکری.
طراهان جنگ فکری سه هدف عمده دارد:
1- هدف عملی: فقط بحث وتحقیق؛
2- هدف دفاعی: جنگ دفاعی به خاطر جلوگیری از نشر اسلام؛
3- هدف صلیبی: کارکردن در جوامع اسلامی با اهداف جنگ فکری همگام با تبشیر.
محل تعرض غرب در جنگ فکری:
1. مصادر اسلام (قرآن،حدیث ،فقه اسلامی،…)؛
۲. زبان قرآن (عربی)؛
3. تاریخ اسلام.
شعار جنگ فکری
بانیان و فرمانروایان جنگ فکری و رسانه ای برای فریفتن مردم و تخدیر افکار عمومی، شعارهای دروغینی را عنوان می کنند از قبیل: پیشرفت، تمدن، اصلاح طلبی، مبارزه در برابر استعمار، آزادی بیان، آزادی فکر و اندیشه و شورش بر ضد هر پدیدۀ قدیمی و کهن و… اما همۀ این شعارها دور از حقیقت است، آنها با این شعارهای فریبنده خود، نه تنها پیام آور صلح و آزادی و ترقی نیستند بلکه پیام آوران زور، استثمار، استعمار، بی عدالتی و اختناق و بردگی و بندگی اند.